Kola med chokladöverdrag
Igår började jag att baka lite julgodis.
Testade att göra kolor som jag doppade i choklad. Ganska goda, dock gillar inte jag mörkchoklad så ska tetsa med lite ljusare med :)
ca 60 st
100 g Arla smör
2 dl Arla Köket vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
150 g mörk choklad
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker.
Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 124° eller när du kan göra ett kulprov. Häll smeten på smörpapper i en form ca 20 x 30 cm.Låt svalna och skär i bitar. Dela chokladen i bitar och smält den i en skål i vattenbad eller i mikro. Doppa kolan i chokladen och lägg den på smörpapper. Garnera eventuellt med lite kokos.
Ställ sedan in i kylen tills det stelnat, njut sedan =)
Ser också smaskens ut. Blir de mjuka, sega eller hårda sen?
helt under bart godda finns det mer så vill jag ha...
Schysst sida du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)