Bananglass med cashewnötter

Jag har ju fått min glassmaskin nu. Har gjort 2 satser glass. En med hallon och en med banan.
Men lyckas inte riktigt. Den med hallon vart mest isglass. Inte alls gott tyvärr.
Banan vart ganska god men vart stenhård och gick inte och ta glassen. Fick tina super länge innan det gick att ta glass och när den väl hamnade i tallriken smälte den. Inte okej.. Någon som vet hur man lyckas med glass? ;)
Jag följde ett recpet på hur man gör med glassmaskin, tycker att jag borde lyckas då :P


Inte speceillt snyggt upplgat. Men svårt att lägga snyggt när man inte får bort något.


Kommentarer
Postat av: SmUlander

Tror tyvärr att det blir lite sådär när man försöker sig på "nyttigare" glass... Mer icke-feta ingredienser så som vatten, juice och bär blir ju som is tyvärr.

Kolla min: http://smulander.blogspot.com/2011/02/hemmagjort-rocky-road-glass.html

Den vart inte isig.

Men den som jag gjorde med red-bull vart däremot lite isig och ganska hård att ta ur och servera. Den innehåller ju mer frysbar vätska.



Bara en tanke jag hade.. Hoppas du lyckas!

Men kom också ihåg.. Det ÄR ju iaf "nyttigare" än köpeglass då du vet vad du har i och kan variera själv.

2011-04-29 @ 11:41:09
URL: http://smulander.blogspot.com/
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Har fått isig glass en gång och det var när jag gjorde jordgubbsglass, tror nog det är lättare att den blir isig när man använder bär, kan tänka mig att vätskan i bären gör glassen isig, måste testa att göra bärglass igen



Annars kan man testa att ha i Glykos och gelatinblad, använder inte det varje gång jag gör glass, men rätt ofta



Glykos(fungerar även med honung) gör att glassen blir smidigare och motverkar att sockret kristallisserar sig under infrysningen.



Gelatin: fungerar som stabilisator, glassen blir krämigare, mjukare och smälter inte lika fort i rumstemperatur.



Tyvärr tror jag hemmagjord glass blir hårdare än köpt glass, fast min blir perfekt när den tinat ett tag, sedan smälter även hemmagjord glas fortare.



Viktigt är att det är sjuden glassmet, första gången jag gjorde glass gjorde jag en kallrörd glassmet och det var inte alls lika god som en sjuden glassmet, sedan tycker jag glassmeten blir mer krämig och tjock om den får stå i kylen över natten. Först kyler jag den i ett vattenbad och sedan ställer jag in den i kylen.

Postat av: Bea wiggosmamma

Gud så goda alla bakelser ser ut! =)

2011-04-29 @ 21:50:22
URL: http://beapettersson.blogg.se/
Postat av: Lisa

hej gumman!



tyvärr så kan jag inget om glass =(

men hoppas att du får den hjälp du behöver iaf!



nej jag har inget jobb..

jobbade extra på burgers bar bara, men det var ju 1-2 dagar i veckan och det klarar man ju sig inte på =( men har heltidssommarjobb i 6 veckor iaf att se fram emot så det känns skönt!

hur går det för dig då?



hoppas att ni mår bra!

kramar.

2011-05-01 @ 14:45:07
URL: http://fotolaiza.blogg.se/
Postat av: Karin

Hmmm, hemmagjord glass är så gott!

Jag blir jätteglad om du "gillar" min tårta!

http://fototavling.mixr.se/baktavling/?sort=hogsta



Kram Karin

2011-05-01 @ 15:58:33
URL: http://www.bagerskan.se
Postat av: Martina

hihi oj vad svårt:S lär dom ger färdighet:) Hoppas du får bra tips och att du lyckas snart:)

kram

2011-05-02 @ 08:17:51
URL: http://beautywolf.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0