Bröd i långpannan

Detta bröd älskar min sambo & dotter. Jag gillar det inte alls, men smaken är som baken!
Brödet är iallafall väldigt lätt att göra och blir mycket bröd, testa att göra det du med ;)

Ca 20 Rutor
1 L filmjölk
1½ dl lingonsylt
3 dl mörksirap
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk bikarbonat
15 dl rågsiktsmjöl


Blanda fil, sirap, & lingonsylt. Blanda sedan i de andra ingridienserna. Rör ihop allt och häll sedan ut i en smord långpanna.
In i ugnen på 75 grader i 40 min. Därefter höjer du värmen till 175 grader och låter brödet stå inne i ca 30 min till. Ta ut brödet, låt det svalna och skär sedan upp dem i rutor



Kommentarer
Postat av: Sandra - Mamma till Linnéa & Elise

Påminner lite om karlssons fyrkant i färg och brödtextur. Lingonsylten lät spännande. =)

2011-01-10 @ 13:42:55
URL: http://sandraulander.blogspot.com/
Postat av: Sandra - Mamma till Linnéa & Elise

Det är ett bröd som skogaholm har gjort i många, många år. =)

2011-01-10 @ 14:05:37
URL: http://sandraulander.blogspot.com/
Postat av: sofia

Oh vad gott det ser ut! Ser verkligen ut som ett sånt bröd man vill ha med ost på, mmm kram kram

2011-01-10 @ 14:46:39
URL: http://enstorblog.blogspot.com/
Postat av: sofia

Nej det är så himla tråkigt att det ska vara så! Att man nästan är mindre värd för att man är tjock, det är hemskt. Nej jag tycker det är sexigt med kurvor, konstigt att du inte tycker det! Slår vad om att du är skit snygg! Jo jag gör det för att må bra så att säga och inte för samhällets skull, massa kramar!!

2011-01-12 @ 20:58:24
URL: http://enstorblog.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0