Bröd i långpannan

Detta är superenkelt att göra & det blir gott! Perfekt när man vill fylla upp frysen lite..
Detta recept hittade jag på internet när jag googlade

50 g jäst
50 g margarin
5 dl mjölk
2 msk honung
2 msk olivolja
½ msk salt
½ dl solrosfröm
½ dl linfrön
ca 14 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull. Häll över mjölken & värm till 37 grader.
Häll sedan över jästen, rör tills jästen löst sej. Efter det har du i alla ingridienser men ta mjölet sist, spara även lite mjöl till utbaket du gör sedan...
Låt sedan degen få jäsa unde bakhanduk i 45 min.
Klä en långpanna med smörpapper.
Knåda degen i lite mjöl, kryck ut den i en långpanna. Låt jäsa igen i 45 min. Grädda sedan i ca 12-15 min i 225 grader.



Kommentarer
Postat av: Carolina

Mums så gott, det måste provas! 5 g margarin verkar dock väldigt lite. ;-)

2011-07-07 @ 21:00:06
URL: http://carolina1979.se
Postat av: Lisa

Hihi.. förstår att det var en underbar dag!

Jättefina bilder med =) Hihi..



Brödet såg mumsigt ut oxå! Som alltid.. Hembakat är godast =)



Allt bra med er annars?

Kramar!

2011-07-07 @ 21:22:08
URL: http://fotolaiza.blogg.se/
Postat av: Emma

okey:) Vad gott brödet såg ut:)

2011-07-08 @ 15:09:32
URL: http://mammatillbenjamin.blogg.se/
Postat av: Carolina

Det ska jag absolut göra! Hur stor långpanna använde du för att få den härliga höjden på brödet? Trevlig helg!

2011-07-08 @ 21:20:16
URL: http://carolina1979.se
Postat av: Sandra, Colins mamma

Vad gott det såg ut ska jag deffinitivt testa någon gång!

2011-07-09 @ 05:21:29
URL: http://sandrahupdate.blogg.se/
Postat av: Kim

Sara jag vill också ha! Kan inte vi få brödleverans på mornarna här? Hehe:)

2011-07-09 @ 18:50:22
URL: http://michelleangelica.blogg.se/
Postat av: Sandra, Colins mamma

Tack så mycket! Hoppas ni får en fin dag.

2011-07-10 @ 05:36:59
URL: http://sandrahupdate.blogg.se/
Postat av: Lea

Kul att du bloggar! Fortsätt så :D

2011-07-12 @ 12:38:03
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0