Bröd i långpannan
Detta är superenkelt att göra & det blir gott! Perfekt när man vill fylla upp frysen lite..
Detta recept hittade jag på internet när jag googlade
50 g jäst
50 g margarin
5 dl mjölk
2 msk honung
2 msk olivolja
½ msk salt
½ dl solrosfröm
½ dl linfrön
ca 14 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull. Häll över mjölken & värm till 37 grader.
Häll sedan över jästen, rör tills jästen löst sej. Efter det har du i alla ingridienser men ta mjölet sist, spara även lite mjöl till utbaket du gör sedan...
Låt sedan degen få jäsa unde bakhanduk i 45 min.
Klä en långpanna med smörpapper.
Knåda degen i lite mjöl, kryck ut den i en långpanna. Låt jäsa igen i 45 min. Grädda sedan i ca 12-15 min i 225 grader.
Mums så gott, det måste provas! 5 g margarin verkar dock väldigt lite. ;-)
Hihi.. förstår att det var en underbar dag!
Jättefina bilder med =) Hihi..
Brödet såg mumsigt ut oxå! Som alltid.. Hembakat är godast =)
Allt bra med er annars?
Kramar!
okey:) Vad gott brödet såg ut:)
Det ska jag absolut göra! Hur stor långpanna använde du för att få den härliga höjden på brödet? Trevlig helg!
Vad gott det såg ut ska jag deffinitivt testa någon gång!
Sara jag vill också ha! Kan inte vi få brödleverans på mornarna här? Hehe:)
Tack så mycket! Hoppas ni får en fin dag.
Kul att du bloggar! Fortsätt så :D