Macarons

Jag har varit sugen på att göra Macarons ett bra tag nu.
Tittade i sköpet imorse och hade allt hemma, perfekt!
Dagens Macarons vart, blåbär med nutella fyllning & cocos macarons med nutella fyllning.

Cocos var super god, men blåbär sådär måste jag säga. Men roligt att testa sej fram till nya smaker. =)
Receptet på macarons hittar ni
här


Elgitarrtårta

Idag var det barnkalas för våran son Manfred som fyller 1 år på torsdag.
Så hela lägenheten har varit full med föräldrar & barn, super roligt!
Fikat blev uppskattat, alltid roligt.

Tårtan var ju dock mitt stora projekt. En elgitarr. Vart ganska nöjd med den, inte så nöjd med halsen men vet inte hur jag skulle ha gjort annars...



Måste ta och köpa mej lite tårtbrickor. Ser ju lite trevligare ut =)

Tårtan består av:
Ljustårtbotten
Pollyfluff
Bananskivor
Täckt med grädde
Dekorerad med mmf & marsipan


Min första beställning

Idag gav jag ifrån mej min första beställning. Fick höra nu efter att det blev jätte populärt! Så glad jag blir! Alltid roligt när det man gör uppskattas. Beställningen var till en pojke som skulle döpas. Hoppas ni fick en bra dag!


90 st pralin cupcakes vart det. 30 av varje sort.


30 st vaniljcupcakes fyllda med nutella & frostingen är dumlefluff. Dekorationen satte de fast på plats.


Recept mmf

Jga har fått frågan vad mmf är som jag har på mina tårtor. Det är förkortning på marshmallow fondant. Du har den istället för marsipan eller sockerpasta.
Mmf är lätt att jobba med, samt mycket lätt att göra, tänkte visa er hur jag gör.

Det bu behöver är:
300 g Marshmallows
ca 6 dl florsocker
2 msk vatten
1 msk olja


Häll marshmallowsen i en bunke som tål värme. Dela marshmallowsen gärna i mindre bitar. Häll sedan på oljan och vattnet.
Micra dett sedan på högsta effekt ca 1 min. Tills allt har smällt.


Såhär ser det ut när det smällt.


Sikta sedan florsockret på en bänk eller vart du ska göra din mmf. Lägg florsockret i en rund ring och gör ett hål i mitten. Där häller du sedan i den smälta marshmallowsen. Knåda in florsockret till en deg. Den ska vara lite kletig.
Ett tips är att ha lite olja på bänken och på dina händer så fastnar det inte lika lätt.


Färdig! Nu ska den läggas i en påse och vila i ca 1 dygn i rumstep. Du kan även färga din mmf med pastafärg eller karamellfärg.
Skulle din mmf bli för hård är det bara att köra den i micron en snabbis, bara några sekunder. Den blir mjuk väldigt fort! Skulle den bli för lös har du bara i lite mer florsocker.
Hoppas detta hjälpte er lite =)


Fullt upp

Här hemma bakas det för fullt. Har ju en beställning på 30 cupcakes & 90 pralin cupcakes till lördag. Pralinerna tar sin lilla tid ska ni veta ;)
Har även ett barnkalas att dona till som är på söndag. Härligt!
Lägger ut bilder sedan när allt är färdigt! Hoppas ni får en bra dag!


Muffins

Idag böjrade jag baka muffins som jag fått till beställning till lördagen. Men gjorde en för stor sats så efter mina 30 som var på beställning var det ganska smet kvar, måste ju användas!
Så detta vart det :


Choklad & vaniljmuffins. perfekt till barnkalaset på söndag :)


Mini muffins med smak av nutella & vanilj
(dessa formar är ketchup byttor som man har på mac donalds tex)
Men dessa muffis får karln äta upp ikväll, vart inte så många


Vaniljbullar

Här hemma luktar det underbart, nybakade bullar. Finns det någon godare doft? Hoppas de smakar lika ljuligt!
Dessa ska ju bjudas på i helgen då det är kalas.

Tycker jätte mycket om bullformen. Passar mej perfekt ;)


Till 40 st bullar behöver du
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 msk kardemmuma
½ tsk salt
1 dl vit sirap
150 g margarin (rumstemp)
1 ägg
ca 15 dl vetemjöl
+
ägg till pensling & pärlsocker

Häll mjölken i en katsrull. Ha även i sirapen, kardemumman, ägget & saltet. Värm tills det blir fingervarmt.
Smula under tiden sönder jästen och lägg i en bunke.
När ätskan är fingervarm häller du den över jästen och rör tills jästen löst sej.
Skär margarinet i bitar och ha i det i vätskan.
Blanda sedan i mjölet. Arbeta tille n smidig deg.
Lägg en bakhandduk över bunken och låt degen sova (som min dotter säger) i ca 45 min.
När degen sovit klart delar du den i 2 bitar och lägger kavlar ut den ena på mjölat  bakbord.
Kavla till en ganska tunn rektangel.
Bred sedan margarin på degen och strö över strösocker samt vaniljsocker. Rulla ihop som en rulltårta. Skär ca 20 bitar av varje rulle. Lägg varje bit i en bullform. Låt jäsa ca 30 min.
Pensla bullarna sedan med uppvispat ägg och garnera med lite pärlsockar.
In i ugnen på 250 grader i ca 8 min.
Njut sedan av dina bullar!


Tårta till pappa

Igår fyllde min pappa år. Så idag bjöd jag på tårta.
Han gillar rymden så tänkte mej det temat. Dock skulle jag ha velat haft fler planeter. De var inte heller riktigt som jag hade tänkt mej, men men =)
Min bror sa iallafall att detta var den godaste tårtan som jag gjort, bra betyg!


Tårtan består av:
chokladtårtbotten
Pollyfluff
Glasskräm
Spacklad med grädde
Täckt och ganerad med mmf


Vit kladdkaka

Igår kom min bror över på tacos, självklart vill man bjuda på en liten eftertätt med.
Har länge velat testa denna kaka. Ojoj vad god den var! Smakar sommar tycker jag. Sulle vara juvligt att ha grädde och färska bär till, helst hallon. Så detta kommer jag nog bara mycket i sommar =)

Här kommer receptet
2 st ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
skal ifrån 1 citron
½ citronjuicie
100 g smält vitchoklad
100 g margarin

Rör ihop socker & ägg. Rör sedan försiktigt ner vetemjölet & vaniljsockret.
Tillsätt sedan det rivna citronskalet, pressa i citronjuicen & den smälta choklad. Rör ihop till en jämn och fin smet.
Smöra och bröa en form. Jag hade helst velat prova med kokos men hade ingen hemma så fick bli ströbröd.
Häll i smeten och in i ugnen på 175 grader ca 30 min.


Maränger

Idag & igår gjorde jag maränger till sonens kalas nästa helg. Men gjorde dessa lite annorlunda.
Hade i essenser så marängerna smakade lite :) Det var tydligen gott enligt karln här hemma =)
Jag hade jordgubb / Lakrits & blåbärssmak





Till ca 40 små maränger behöver du:
3 äggvitor
1 dl strösocker
Ev essens & karamellfärg

Häll i äggvitorna i en torr & ren glasskål. Ha i ca 1/3 av sockret och vispa sedan till ett hårt skum med hjälp av en elvisp.Ha sedan i restrerande socker &  färger/ essensen och vispa igen tills du kan hålla skålen upp och ner och marängen ligger kvar på sin plats.
Spritsa sedan ut marängen på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 60 min på 100 grader.


Tävling

Jag tävlar hos Millis tårtor och annat i samarbete med Lyckas med mat och Kladdkakan.se var med och tävla Här du också.


Jag hittade en jätte intressant kladdkaka på kladdkakan.se hemsida. Det var hallon & lakritsk kladdkaka. Lät ju verkligen intressant. Detta är något jag måste testa att baka =)
Titta gärna in ni med och inspereras!

Godmorgon!

Nu är fruksoten avklarad och karln ska snart gå till skolan & jag ska lämna dottern på dagis.
Måste bara säga att jag är såå glad!
Jag har fått min första beställning =) 30 cupcakes & 90 pralincupcakes. Dock kunde jag ha fått gjort tårtan med men jag hinner inte. Detta är samma helg som vi ska ha barnkalas för min son som fyller 1 år.
Men är ju roligt att folk tycker att man är duktig =)


Alla hjärtans dags muffins med rödavinbär

Idag är det alla hjärtans dag, myspys!
Såklart vill jag överraska min karl med lite fika. Hmm ja han har nog redan förstått det men han vet ju inte vad det är ;)
Det jag testade var rödavinbärsmuffins med vitchokladfluff på.
Testade även min nya silikonform som är som hjärtan, fungerade fint fint!



Jag är liter besviken att de inte vart så fina som de var i mitt huvud, samt att det inte syns så bra att det är hjärtan efter jag hade fluffet på.

8 st hjärtmuffins:

75 g margarin
100 g strösocker
2 ägg
100 g vetemjöl special
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl röda vinbär

Värm ugnen till 180 grader.
Rör margarin & socker vitt och pösigt med hjälp av en elvisp. Vispa ner 1 ägg i taget.
Blanda sedan i mjölken. Sikta sedan i bakpulver, vaniljsocker & mjölet. Blanda ner med hjälp av en slickepott.
Sist men inte minst har du i bären.
Fördela sedan i formen & grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
Recept på fluff hittar du
HÄR

Hoppas ni alla får en extra mysig dag idag!


Hur man fyller en muffins

Jag tänkte jag skulle visa hur jag gör när jag fyller muffins.


Steg 1: Ta en vass kniv & skär en rund cirkel. Inte jätte djup men en liten bit

Steg 2: Ta sedan försiktigt bort locket.

Steg 3: Fyll sedan med valfri fyllning. Jag spritsade i lite nutella.

Steg 4: Sätt sedan på locket.

Sedan kan du dekorera om du vill. Ha på lite frosting tex


Päron & Hallon biskvier

Idag var det lite bak inför sonens 1 år kalas.
Testade att göra päron & hallon biskvier, personligen tyckte jag att päron vart godast =)

För 30 st normal stora eller ca 45-50 mindre som jag gjorde

Bottnarna
450 g mandelmassa
3 st äggvitor
1 ½ dl strösocker

Smörkräm
300 g margarin
ca 3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Valfri smak ( Jag gjorde halv satts smörkräm och hade då i 1 tsk päronessens & i den andra delen hade jag 1 ½ tsk hallonessens

Garnering
300 g mörk blockchoklad
ev strössel
Vispa äggvitan tille tt löst skum. Blanda sedan i sockret & vispa.
Riv mandelmassan och rör ner det i smeten. Rör till en jämn smet. Spritsa ut smeten på bakplåtspapper som ligger på en plåt. Grädda sedan i ugnen på 175 grader till bottnarna fått färg.

Låt svalna på plåten och ta sedan bort dem.De kan vara lite bökigt då vissa kan fastna på pappret. 
 
Fyll de sedan med smörkräm. Den delen som låg mot bakplåtspappret ska ligga uppåt och ha smörkräm på sej.
Doppa dem sedan i choklad och ställ kallt.
Avnjut sedan ;)




Bilderna vart kankse inte de bästa, men biskvierna var goda!


Tidningen baka

Nu har jag precis betalat premenationen för tidningen baka. 6 nr för 198 :- + en kakbok.
Känns som ett riktigt klipp! Nu längatr jag efter mina tidningar. Dock får jag nog vänta i 2 månader då de bara släpps varannan månad..

Träning ger färdighet

Min karl ligger hemma nu i magsjuka! Usch! Passade på att modellera lite medans han är hemma, så kunde han titta till våran son.
Så idag gav jag mej på att göra en bebis, ja kanske inte vart speciellt lyckat men men.
Sedan gjorde jag såklart rosor, som jag vart ritkgit nöjd med! Träning ger färdighet, kanske jag lyckas att göra våran tårta =)


Jag gjorde en vit ros med men den syns inte :(
Onlinebingo


Dekorerade kakor

Ikväll dekorerade jag & min dotter Alicia kakor som vi bakade för en vecka sedan.
Det var roligt!
Men hade varit roligare om jag hade något tema. Men nu var det bara att testa sej fram lite




Kalascokkies

Idag testade jag & dottern att göra nya kakor till sonens 1 år kalas. & jag måste ju erkänna med att jag syndade och smakade en tugga på en kaka! Men gud vad goda dessa vart! Jag har lyckats en gång till med kakor!
Börjar tro att träning ger färdighet ;)
Här kommer receptet till 24 småkakaor

115 g mjuk margarin
115 g ljust muscovadosocker
1 msk ljus sirap
½ tsk vaniljsocker
175 g specialvetemjöl
85 g chokladlinser

Värm ugnen till 175 grader.
Rör sedan margarin och sockret ljust och luftigt med hjälp av en elvisp. Blanda sedan ner sirap och vaniljsocker och fortsätt rör.
Lägg sedan undan elvispen och ta fram en slickepott eller liknande. Sikta i hälften av mjölet och allt godis och rör om.
Tillsätt sedan resten av mjölet och arbeta ihop med dina händer.
Rulla sedan små bollar, platta ej till dem!
Lägg på plåtar och in i ugnen i ca 10 min eller tills de börjar få lite färg.


Paket i brevlådan

Idag fick jag hem ett efterlängtat paket ifrån kakburken! Dock är jag lite besviken på övningsmattan jag köpt, trodde den skulle visa mer hur man spritsade.


I paketet hittar i
Bakform på 30 cm - den är till bröllopstårtan
Mönstermatta - spritsning
Stansar till rosenblad - Till bröllopstårtan
Ljus - till Manfred
Lim
Pasta färg
Köpte även 4 tyllar som jag glömde lägga fram.

Man blir som ett litet barn på julafton när man får ett sånthär paket =)


Rekomendera

Idag fick jag hem tidningen baka som jag beställde för 25 :- förut som ett test.
Vilken underbar tidning! Faller mej i smaken precis! Beställde precis några till ;)
Denna tidning är perfekt för dej som gillar att baka!


Deras hemsida är
www.matochvanner.se


Kakor med chokladlinser i

Idag gav jag mej på kakor igen. Egentligen förstår jag inte varför, jag lyckas aldrig nästan! Det jag kan är mjuka kakor, men inte ge upp, påt igen!
Dessa kakor blev hårda i kanterna och mjuka i mitten. Kanske gräddade förlänge sa svärmor men jag hade de i 7 min kortare än vad det stod i receptet. Skumt!
Men annars var de goda sa svärmor & min karl.
Blir till att testa ett nytt recept nästa vecka, inte ge upp! =)



Receptet jag följde var detta hus Cupcakesfluffan


Vaniljkakor

Jag har blivit så inspererad att dekorera kakor. Tycker det ser så gulligt ut. Sagt & gjort. Eller nja har gjort kakorna iallafall ;)
Igår gjorde jag & barnen kakor, jätte söta vart dem. Dottern trodde att det var pepparkakor bara för att vi använde de formarna =)
Receptet hittade jag på
oförglömliga tårtor. Tydligen vart de jätte goda, jag äter ju bara på lördagar. Med de höll formen jätte bra, Lovley!



RSS 2.0