Jordgubbssaft

Fast jag är mitt uppe i allt som har med bröllopet att göra passade jag på att göra lite saft.
Men jag vet inte vad jag gör för fel! På receptet står det att det ska bli 3 liter, jag fick 0,6?!
Menar de outspädd tro?
Aja här kommer receptet

2 Liter jordgubbar
4 dl vatten
5 dl strösocker till varje avrunnen liter
1 krm natriumbensoat per avrunnen liter saft

Koka upp vattnet, Häll i de sköljda och rensade jordgubbarna. Koka med lock ca 10 min.
Häll sedan upp det i en saftsil. Låt det stå och rinna ca 40 min.
Mät upp hur mycket sadt du fått, häll i socker i kastrullen och sjud upp, häll i natriumbensoat. Låt det sedan svalna häll sedan i flaska.


Knäckig äppelkaka

Igår bjöd jag våra grannar på äppelkaka. Alldeles för sliskig för min del. Men gillar inte för söta saker..

Till en kaka behöver du :
4 äpplen
150g margarin
2dl havregryn
2dl vetemjöl
2dl strösocker
1/2dl grädde
1/2dl sirap
1/2tsk bakpulver


Smält margarinet i en kastrull, ha sedan i de andra ingrdienserna. Blanda och ställ åt sidan en liten stund.
Hacka & skala äpplena i bitar. Lägg i en form, häll över smeten som du har i kastrullen.
Grädda ca 30 min på 175 grader. Låt svalna lite servera sedan. Gärna med någon god vaniljvisp som vi hade


Min granne Kim ville se om jag la upp bilden på henne, Ja Kim här har du bilden ;)


Present till förskolan

Idag är det min dotters sista dag på hennes förskola. Sedan kommer förskolan att stängas och alla barn får byta förskola. De flesta kommer byta till en stor ny förskola som kommunen precis byggt, där kommer våra barn att börja. Känns väldigt tråkigt när vi trivs så bra nu.
Så nu har min dotter gjort presenter till sina fröknar som de ska få när hon går hem idag.



Det hon gjort är att måla en varsin mugg till dem & bakat kolakakor, hoppas fröknarna blir glada :)

Reept på kakorna hittar du
HÄR


Rabarber glass med kardemumma

Jag läser tidningen baka, en helt underbar tidning! Denna gång var det väldigt många recept som tilltalade mej.
Denna glass har jag tagit ifrån tidningen men gjort om det lite grann. Glassen var god men smakade för mycket kardemumma för min del...

Du behöver:
Rabarberkompott:
200 g rabarber
1 msk vatten
½ dl strösocker
1 tsk citron

Glass:
4 äggulor
1 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
1 tsk kardemummakärnor, nystötta i mortel tex
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
½ msk honung

Börja med att göra kompotten med rabarber. Skölj och skär rabarberna i bitar, Lägg i en kastrull med de andra ingridenserna. Koka upp & låt sjuda tills rabarberna blivit mjuka...
Ställ sedan åt sidan för att svalna

Vispa äggulor, vaniljsocker, kardemummakärnorna & florsockret pösigt.
Koka upp Grädde, mjölk & honung i en katrull. Ställ åt sidan & låt svalna.
Blanda sedan samman äggblandningen, gräddblandningen & rabarberna, låt stå i kylen i ca 3 timmar innan du kör den i din glassmaskin


Ser ni det lilla hjärtat som blivit i glassen i den vänstra kulan? Så fint :)


Browniecupcakes

Tänkte jag skulle baka något gott till familjen min.
Både dottern & min karl ville ha kladdkaka. Men tänkte jag kunde testa något nytt. Så det blev brownie, mycket gott :)

Till 12 st behöver du:

120 g Ljus blockchoklad
100 g smör
1 1/4 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ägg
50 g grovt hackad marabou mörkchoklad

Börja med att smälta margarinet och den ljusa chokladen i en kastrull. När de smällt ställer du det åt sidan.
Blanda socker & vaniljsocker i en bunke, blanda sedan i ägg, 1 i taget och blanda om.
Häll över mjölet och bakpulver, blanda väl. Häll sedan över chokladsmöret och rör till en smet.
Häll upp i muffinsformar och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 min.



Jag spritsade grädde på mina och dekorerade dem med sockerblommor.
Bilden längst ner försökte jag spritsa en ros, syns inte så bra på bilden.


Citronsaft

Detta är nog världens lättaste citronsaft & den är såå underbart god!
Dock är det väldigt mycket socker i men det måste det vara i något ;)

Detta behöver du för att fylla ca 3 st flaskor
3 st citroner
2 kg strösocker
100 g citronsyra
2 liter kokande vatten

Riv skalet av citronerna & pressa sedan ut saften ur dem.
Blanda det med citronsyra &  socker i en bunke. Häll över det kokande vattnet. Rör om. Vänta tills sockret har smälts helt, sila sedan bort citronskalet. När saften svalnat häll det i flaskor. Späd ut den med kallt vatten. Srevera i kylskåp.


Tårta till min dotter

Min dotter Alicia har varit så arg på mej att jag aldrig gör någon tårta till henne! Jag bara gör till alla andra.
Hon fyller 3 år i Aug så hon får vänta tills jag kan göra en när hon fyller med.
Så idag gjorde jag en till henne.
Kraven ifrån henne var att den skulle vara gul & en prinsessa.



Tårtan bestod utav:
Tårtbotten
Nutella & gräddblandning
Hallon & Jordgubbar
Täckt med grädde
Täckt i marspian
Dekorationer i sp
Prinsessan har jag testat ett nytt sett, det är frusen smörkräm. Den gick sönder lite men tycker den blev fin ändå :)


Fullt upp

Här är det fullt ös som vanligt. Igår vart jag överraskad med en möhippa för mej. En underbar dag med mina underbara vänner, kusin & syster! Dagen kunde inte blivit bättre!

Denna årstid är ju så underbar! Jag har inte bakat något men tänkte visa vad som börjar mogna i våran lilla trädgård (uteplats)


Härliga Jordgubbar


Röda vinbär


Smultron


Sallatsbald.

Visst ser allt härligt ut?


KinderMaxi glass

Min granne har lagt in en lite bställning av mej. Denna glass, den vart helt okej :)

Det jag hade var :
3 ägg
½ dl socker
1 msk honung
2 dl vispgrädd
2 dl mjölk
ca 200 g kindermaxi choklad

Värm mjölk,grädde honung & choklad i en kastrull. Låt koka upp lite lätt när chokladen smält.
Ställ sedan kastrullen åt sidan.
Vispa sedan ägg & socker i en skål. Vitt & pösigt. Blanda med gräddblandingen.
Låt svalna i kylskåp i minst 3 timmar.
Kör den sedan i din glassmaskin...


Draktårta & bakelse

Igår gjorde jag den stora draktårtan. Lite svårt att få till huvudet till den stora kroppen. Men de som frågade om jag kunde göra dena tårta & bakelse till deras son som fyller år  var nöjda :)





Tårtan & bakelsen är gjorda av :
Tårtbotten
chokladpudding
Banan
Maränger
Spacklad med chokladgrädde
Dekorerad samt täckt med sp


Lakritsglass

Nu har jag testat att göra lakritsgalss, tyckte det smakade som lakritsfluff ifall någon smakat det?



Det du behöver är :
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk honung
½ dl strösocker
ca 100 g lakrits

Börja med att värma upp mjölk, grädde, honung och lakritsen. All lakrits ska smälta. Ett tips är att klippa lakritsen i små bitar så smälter den fortare. Men låt det inte börja små koka förns lakritsen smält.
Ställ sedan åt sidan för att svalna.
Vispa äggulorna & socker vitt och pösigt. Blanda ihop med mjölkblandningen.
Ställ i kylskåp ca 3 timmar.
Kör den sedan i glassmaskin.


Sommarpaj

Idag kom min syster över, hon bjöd oss på tacos. Mumsigt! Efterrätten  var det jag som stod för.
Hade både hallon & rabarber i frysen så fick bli smulpaj med rabarber & hallon. Vaniljås till också förstårs ;)
Mycket gott, älskar dessa sommarsmaker


( Blden är inte den bästa för den är tagen med min mobil)

Det du behöver till 4 personer är:
Bär eller frukt

Så här gör du smulpajen
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
4 tsk socker
100 g margarin

Blanda allt i en skål och finfördela med fingrarna så det blir smulor av det. Häll över bären/frukten och grädda mitt i ugnen tills den blivit lite brun. Grader är 225


Rabarberbullar

Nu har min svärmor fått massor utav härliga rabarber som jag fått av henne!
Ville testa något nytt så det blev rabarberbullar.
Hmm ja inget jag kommer göra om men de vart absolut inte otäcka! Men vaniljbullar är godast enligt mej :)



Gör en vanilj bulldeg , låt jäsa & kavla ut.
Gör en marsankräm & blanda i skivade rabarber. Bred detta över bulldegen och rulla ihop. Skär i små bitar & lägg i bullformar. Grädda i ugnen ca 8 min i 225 grader. När de svalnat strö lite florsocker över dem.


Rabarberbullar

Nu har min svärmor fått massor utav härliga rabarber som jag fått av henne!
Ville testa något nytt så det blev rabarberbullar.
Hmm ja inget jag kommer göra om men de vart absolut inte otäcka! Men vaniljbullar är godast enligt mej :)



Gör en vanilj bulldeg , låt jäsa & kavla ut.
Gör en marsankräm & blanda i skivade rabarber. Bred detta över bulldegen och rulla ihop. Skär i små bitar & lägg i bullformar. Grädda i ugnen ca 8 min i 225 grader. När de svalnat strö lite florsocker över dem.


RSS 2.0