FF

Tack för denna tid!

Jga har tröttnat på blogg. se & har nu flyttat bloggen! Hoppas att ni följer med mej! http://bakandesara.blogspot.com/

Arg!

Just nu är jag sur på Blogg.se! Jag har förskt lägga ut inlägg men det går inte att lägga ut bilder till inlägget. Känns ju väldigt tråkigt då man vill lägga ut bilder till sitt inlägg. Men håll ut det ligger flera inlägg som vill in. Det är inte första gången detta strular :(

Hallonmuffins

Min syster ville ha muffins till sitt jobb & bjuda på. Så jag hjälpte henne att baka det. Det du behöver till 12 muffins är:
150 g margarin
1 dl steösocker
2 1/2 dl vetemjöl
3 sy ägg
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
Hallon

Börja med tt vispa ägg & socker pösigt. Blanda u äggen, ett i taget. Bland Sean i det ner, bakpulver sist.
Häll smet i muffinsformar, tryck ner Hallon i dina muffins.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min på 150 grader


Kladdkaka

Idag var min fina vän här med sina barn. Vi började att titta på alla mina bakredskap & blev väldigt sugna på att baka.
Eftersom hon älskar kladdkaka så var det rätt givet vad vi skulle slänga ihop.
Denna vart verkligen super god!

Till en kaka behöver du:
200 g margarin
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker


Börja med att sätta igång ugnen på 175 grader. Smält sedan margarinet & låt svalna.
Vispa ägg & socker lite pösigt.
Blanda ner de andra ingridenserna, sist margarinet.
Grädda mitt i ugnen tills kakan nästan är fast. Ta ut & låt svalna lite.
Det är jätte bra att ha en form med löstagbar kant, bara ett tips :)




Vi sreverade denna goda kaka med mandarin & grädde med bananessens, kalasgott vill jag lova!


Totalt misslyckade cake pops

Idag försökte jag mej på att göra cake pops för första gången. Gick väl inte alls som jag hade hoppats på. Hoppas på att någon snäll själ där ute kan berätta vad jag gjort för fel?!



Som ni ser så är det bara 2 st som vill vara kvar på sin plats. Gjorde små bollar för att de inte skulle bli för tunga. Använde mej utav ett paket kakor med smultronsmak & 100 g philiadelphia ost och blandade ihop.
Var den för lös kankse?
Någon som kan veta vad som är felet?

Tårta till mej

Idag var det sista dagen för mej på mitt jobb. Jobbar nu som timviakrie i barnomsorgen men idag var det sista dagen! Jag har nämligen fått en provanställning på en förskola som ska öppnas nu. Det känns verkligen kul & spännande att få vara med & öppna en ny förskola!
Så detta måste firas med en tårta! (Jag har varit så sugen på att göra en tårta, en bra anledning att få baka)

Tyvärr så ser den inte alls bra ut.
Jag var jätte trött & stressad, hur blir resultatet då har vi lärt oss? En knölig & sne tårta. Tur att det bara var min lilla familj & svärmor som skulle äta :)





Denna tårta bestod utav
chokladbotten
Päronmousse
Glasskräm
Spacklad med grädde
Täckt med marsipan
Dekorerad med sp

Nu undrar jag om någon vet en sak. Marsipanen var inte alls bra att jobba med, den var supermjuk igår & sprack bara hela tiden.
Sen när jag tog ut den ur kylen nu så rann det bara om marsipanen, typ som socker bara på tårtfatet?! Någon som vet vad det är för fel?
Marsipanen smakade även inte alls som den brukade?
Annars var tårtan supergod!


Päronmousse

Jag har hittat ett jätte gott recept på en tårtfyllning.
Hittade detta på Bakglädjes blogg, hon har mpnga bra recept :)

Här kommer receptet
Detta räcker till 1 lager till en normalstor tårta

1,5 dl Kiviks päronkräm
2 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde
10 droppar päronessens
2 konserverade päronhalvor

Blanda krämen med marsanpulvret. Häll i essensen & eventuellt grönfärg om du vill ha det.
Hacka oäronhalvorna mycket. Blanda ner dem med.
Vispa grädden ganska hårt. Vänd försiktigt ner med de andra. Klart att fylla din tårta nu :)

Sockerpasta

Jag själv gillar inte alls sockerpasta. Den är för söt, jag gillar marsipan på mina tårtor. Men jag tycker att sockerpasta kan vara bra att modellera i. Inte för att jag modellerar så ofta men nu har jag några ideer i mitt huvud så jag måste modellera. Men träning ger färdighet ;)

Jag har hittat ett recept hos sockerkurs som jag tycker är bra, dock har jag gjort om det lite...
Detta recept räcker till att täcka en normalstor tårta...

Detta behöver du:

1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
1½ dl vit sirap
1 msk olja
ca 12 dl florsocker

Börja med att hälla det kalla vattnet i en kastrull, häll i gelatinpulvret. Värm plattan. När gelatinen har löst sej tar du bort kastrullen ifrån plattan & häller i sirap & olja.
Häll i florsocker i en stor bunke. Blanda ner vatten blandningen. Rör sammamn allt med dina händer. Är degen jätte kletig så häll i lite mer florsocker, men den ska vara ganska kletig annars är det lätt att degen blir för torr.
Lägg i en påse och låt den vara någon dag innan du använder den.
Tyvärr har jag ingen bild så ni får nöja er med bara receptet denna gång


Cookie Mold

Här i veckan beställde jag ett paket ifrån Strössel & annat då köpte jag cookie molds. Där du gör om din kaka lite. En roligt ide tänkte jag.
Tänkte visa nu hur jag gjorde. Det var mycket lätt & gott!


Börja med att ta fram formen...


Fyll först i lite choklad. Som i mitt fall lite rött till hjärtat. Ställ i kylskåp ett tag tills chokladen stelnat.



Smält choklad som du ska ha runt din kaka. Jag valde marabou mjölk choklad.
Fyll ca 1/3 del av formen.



Tryck ner en oreo kaka eller någon som är lika stor tillexempel ballerina. Jag använde oreo.



Fyll sedan på med mer choklad. Enda upp till kanten. Skaka lite på formen så får du bort eventuella bubblor.
Ställ den i kylskåp tills all choklad har stelnat.
Vänd på formen och slå lite lätt i bänken och ut ramlar dina fina nya kakor.



Tada! Visst vart de fina? & inte alls svåra att göra =)


Här har jag delat på kakan så man ser hur det ser ut, gott!


Knutbullar

Frysen börjar bli tom på bullar så jag & barnen bakade lite bullar här om dagen.
Ville göra några som ser lite finare ut. Så fick bli knutbullar. Fina tycker jag :)



Jag gjorde en vanlig bulldeg som står på mjölpaketet.

Dela degen i 2 delar.
Kavla ut den ena till en rektangel. Bred margarin över, strö över vaniljsocker & strösocker.
Vik denna dubbel på längden.
Skär några cm tjocka skivor. Skär sedan en skåra i den du skar ut nyss. Snurra ihop dem & gör till en knut.

Detta är mitt bidrag till
Månadens sötsak


En bra affär

Igår hämtade jag ett vitrinskåp av en vän som ville bli av med det.
För skåpet ville hon ha muffins. Helst chokad. Sagt & gjort!
En väligt bra affär om ni frågar mej! =)



Jag gjorde vanliga chokladmuffins med hackad vitchoklad i. Dessa vart mycket goda sa de :)


Tårtbotten 3 lika delar

Jag har sett att det är välidgt många som använder sej utav detta recept. Detta gör att du får en hög & fin tårta. Tyvärr har jag inte lyckats många gånger att få den så hög men nu har jag kommit på mitt egna lilla knep. Jag gör en storlek större än vad formen är & då blir det kalas bra!

Du behöver 3 lika stora glas, ägg, mjöl, socker & bakpulver
Till en form på 18 cm i diameter behövs 2 stora ägg
Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs 4-5 stora ägg
 Till en form på 26 cm i diameter behövs 5-6 stora ägg
Bakpulver tar du såhär mycket utav: Till 2-3 ägg, 1 tsk Till 4-5 ägg, 1,5 tsk Till 6 ägg, 2 tsk

 Börja med att starta ugnen på 175 grader. Knäck upp så många ägg du ska ha, Häll mjöl & socker i de andra glasen lika högt som ägget är i sitt glas. Blanda ägg & socker vitt & poröst. Vänd försiktigt ner mjöl & bakpulver. Klä en form i bakplåtspapper. Ifall tårtbotten blir högre än vad din form är, är det jätte bra att ha bakplåtspapper så inte smeten rinner över.
Grädda längst ner i ugnen. Öppna inte luckan de första 20 min! Då finns det stor risk att tårtbotten sjunker ihop. Nu ska ju detta gräddas olika tider beroende på hur stor du har:
 Om du har 2 ägg, 20 min
 Om du har 3-4 ägg, 25-30 min
Om du har 6 ägg, 35-40 min
 Du känner med en sticka när botten är klar, är den inte kladdig är den klar! Låt den ligga kvar i formen ca 10 min innan du tar bort den. Du kan även göra en chokladbotten. Då byter du ut 1/4 av mjölet & har i kakao i istället. Nu skulle ju jag lägga upp en bild men det verkar inte gå så får se om jag får det att fungera senare... Nu när jag la upp detta inlägg är all text direkt efter varandra, inte något mellanrum som jag har gjort.. Blogg.se fungerar nog inte som det ska just nu


En ny musli

Godmorgon! Idag testar jag att skriva ifrån min telefon, får se hur detta blir ;) jag har iallafall gjort en ny musli & denna vart undebart god!
Detta behöver du:
3 dl havregryn
3 dl fiberhavregryn
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
Kanel
Nötter
Torkad banan
42 g russin

Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Blanda grynen, kokos, fröna & kanel. Häll upp i en långpanna.
Blanda 1 dl vatten & 0,25 dl olja. Häll över din musli. Sedan ringla över lite honung. In i ugnen ca 10 min. Låt svalna. Lägg sedan i det andra och lägg i en lufttät burk.


Filmjölkslimpa

Idag är barnens förskola stäng & jag tänkte att vi kunde passa på att göra ett bröd som jag fått recept ifrån min mamma.
Dock tycker inte jag om brödet, tror det är bikarbonaten. Men de andra i familjen gillar det så bara att baka :)
Detta är väldigt smidigt!

Detta behöver du till 2 limpor:

1 L filmjölk
2 dl ljus sirap
2 dl havregryn
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
ca 12 dl rågsiktsmjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk bikarbonat

Blanda alla ingridenser utom bikarbonaten & bakpulver, de har du i sist.
När degen är smidig häller du i bikarbonaten & bakpuövret, blanda ihop lite snabbt.
Olja i 2 st formar. (Jag använder avlånga formar ifrån ikea, super bra)
Häll över degen i båda formarna.
Gräda mitt i ugnen i 175 grader ca 50 min.
Ta ut & lägg i bakhandduk. Klart! Smidigt va? :)



BULLAR Brödform, brun Längd: 26 cm Bredd: 12 cm Höjd: 7 cm Rymd: 1.3 l
Detta är den form jag använder, bilden lånade jag ifrån Ikea.


Musli

Jag testade att göra egen musli. Tyvärr vart den bränd. Har aldrig gjort detta & tänkte att jag skulle göra en egen.
På det recept jag hittade skulle den vara inne 30 min på 200 grader.
Jag får helt enkelt titta efter ett nytt recept, någon som har ett förslag annars?



I muslin hade jag iallafall:
Havregryn
Fiberhavregryn
Torkade blåbär
Linfrön
Solrosfrön
Nötter
Lite honung


Om

Min profilbild

RSS 2.0