Citron & apelsin sockerkaka

Jag & barnen är hemma själva denna eftermiddag. Vad passar inte bättre än att baka lite?
Det var en citron & apelsin sockerkaka. Mycket god! Vi tog varsin bit sedan åker resten in i frysen...

Det du behöver är:
3 ägg
2 dl socker
75 g smält margarin
1 ½ dl kokt vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 citron (både skal & saft)
1 apelsin (både skal & saft)

Börja med att vispa socker & ägg vitt & pösigt.
Smält margarinet. Häll i smeten, varva med margarin & vatten.
Riv skalen ifrån frukterna, blanda ner i smeten. Pressa även ur saften ur frukterna, blanda även i detta.
Blanda sedan i mjöl & bakpulver.
Häll smeten i en smord form. Jag använde kokos.
Grädda den sedan i ugnen på 175 grader ca 30 min.





Detta är mitt bidrag till Månadens Sötsak


Kladdkakemuffins

Igår ville min syster bjuda sina jobbarkompisar på lite muffins. Hon frågade om jag kunde baka några kladdkakaemuffins till henne.
Det var verkligen jätte roligt att få baka igen! Så jag längtar, har inte tid att baka längre. Längtar tills jag får baka en tårta igen!
Men här kommer muffinsen





Muffinsen hade jag grädde på & dekorerade dem med lite sockerpasta. Målade små cupcakes.


Jappbollar

Då jag slutade kl 3 idag sa jag till min dotter att hon fick väja vad vi skulle göra idag.
Hon bestämde måla med fingerfärg & göra chokladbollar.
Men jag ville testa att göra något nytt så smulade ner japp i, kan inte påstå att det smakade så mycket japp tyvärr...

250 g margarin (rumstemp)
2.5 dl strösocker
7.5 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
3 st japp

Börja med att vispa margarin & socker.
Häll i vaniljsocker & kakao, fortsätt att blanda.
Häll i havregryn. Riv chokladen & häll i smeten.
Rulla sedan bollar av smeten. Rulla bollarna i pärlsocker eller kokos (vi tog båda)
Ställ på en tallrik, in i kylskåpet ca 30 min.



Min dotter hjälpte mej att rulla därför är det lite olika storlekar..


Strasskakor

Här hemma ekar det i kakburkarna. Känns väldigt tråkigt. Men tiden är knapp nu när man jobbar. Men idag tänkte jag att jag & mina barn skulle slänga ihop lite småkakaor.
Det är så att jag fått en väldigt gamal kaksprits i arv ifrån min mans släkting. Så ville testa den. Någon som har något förslag på några goda kakaor att spritsa? Måste dock öva på att spritsa ;)

Till ca 25 st kakor behöver du
100 g margarin (rumstemp)
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
½ dl florsocker
1 dl vetemjöl

Vispa samman margarin, florsocker & vaniljsocker med en elvisp.
Blanda sedan i de andra ingridenserna. lite mjöl i taget.
Lägg i en sprits & spritsa ut. In i ugnen ca 10 min på 175 grader.


Kladdkakemuffins med dumle

Idag kom min fina vän Emma & hennes barn över. Vi åt middag & såklart lite fika. Både Emma & min man är helt tokiga i kladdkaka. Därför vart det dessa muffins idag.
Dock tog Emma ut dem ur ugnen alldeles för tidigt så de var rinninga. Men Emma & min man gillade dem så det var bra ;)

Till 12 st beöver du:
130 g dumle + dumle att lägga i muffinsen (12 st)
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
100 g margarin
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao

Börja med att smälta margarinet, lägg ner dumlen & rör om tills dumlen & margarinet har smält.
Blanda ägg & socker. Häll över smör & dumleblandningen & de andra ingridenserna. Blanda till en slät smet.
Fyll muffinsformar & grädda i ca 5 min i 175 grader.
Ta ut muffinsen & lägg ner en dumle i varje (detta gjorde jag för att dumlen inte skulle hamna i botten)
In i ugnen igen ca 15 min.


Jag passade på att använda mina nya formar som jag beställde ifrån england. Men är inte alls nöjd med dem, svårt att få i smeten utan att kladda & allt bara fastnade..
Kankse bättre lycka nästa gång?


Självklart serverade vi lite grädde till ;)


Äppeldricka

Som jag sagt förut har jag massor utav äpplen här hemma. Så googlade runt och hittade detta recept. Perfekt att frysa ner med, skulle hålla i ca 1 år...

3 liter äpplen, klyftade
3 liter vatten
1,5 tsk citronsyra
0,5 tsk natriumbensoat
3 dl strösocker
2 st kanelstång

Koka upp vattnet med kanelen i. Låt bli kallt.
Skölj äpplerna & skär dem. Lägg i en burk, även kärnhus & allt. Häll över det kalla vattner men spara 1 dl.
Blanda citronsyra & natriumbesoat med vattnet du sprat. Häll i bunken & rör om.
Låt detta stå i kylskåp 3 dygn.
Sila sedan saften. I med sockret, rör om tills sockret smält. Om du ska frysa detta kan du skippa sockret & ha i det när du ska använda drycken


Grahamsscones med russin

Igår bakade min underbara familj scones till frukost. Jag tyckte vi kunde testa ett nytt recept som jag hittade i tidningen hembakat.

Till 8 st behöver du:
2 st ägg
2 msk olja
1 dl creme fraiche
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 dl russin

Börja med att starta ugnen på 225 grader.
Blanda ihop ägg, olja & creme fraiche i en skål.
Blanda mjöl, salt & bakpulver i en annan skål. Häll sedan äggblandningen över & blanda ordentligt.
Blanda ner russin i degen. Ta upp på ett lätt mjölat bakbord. Rull 8 små bollar och lägg på en klädd plåt.
Platta till dem lite.
Grädda mitt i ugnen ca 12 min



Äppelkaka

Detta recept hittade jag när jag googlade runt. Som jag sagt innan så har jag massor utav äpplen här hemma. Så fick bli en liten äppelkaka.

Detta behöver du:
4 st äpplen
1½ dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 gram smält smör
½ dl vatten
Pärlsocker till garnering

Börja med att smälta smöret. Låt svalna lite.
Vispa sedan ägg & socker vitt & poröst.
Blanda sedan i vattnet & det smälta smöret. Ha i det andra ingridenserna utom äpplerna.
Häll i en bröad form.
Skala & skär äpplerna i klyftor. Strö kanel & socker över. Lägg äppelbitarna över smeten. Häll över lite pärlsocker.
Grädda längst ner i ugnen ca 40 min.




Bullar med äppelmos

Just nu är det fullt upp här hemma. I helgen var vi på Astrid Lindgrens Värld, helt underbart var det där!
Jag har även fått jobb som timvikarie. Tyvärr så hinner jag inte baka så mycket men det är superkul att få jobba :)

Men ett par bullar hann jag slänga ihop i fredags.
Hade ju massor utav äppelmos så tänkte att jag gör äppelbullar. Tyvärr smakade de inget alls.

Gjorde en vanlig sats bullar.
Fyllde de sedan med äppelmos & kanel. Hade mandel på.


Halloncupcakes med dumlefluff

Fick en förfrågan om jag kunde göra 10 st till en tjej som fyllde år. Som tur var hade jag tid då barnens förskola var stängd igår.




Äppelmos med vanilj

Jag passade på att koka massor utav äppelmos. Eftersom att jag har så mycket äpplen hemma.
Denna vart supergod!
Tog inget socker alls, så den vart ganska sur men mycket god.
Denna gång skrapade jag ur en halv vaniljstäng, la kärnorna & stjälken med äpplena när jag kokade.
Receptet hittar du
HÄR
Men i denna hade jag ju som sagt inget socker & inget kanle, vaniljstång istället.


RSS 2.0