Grahamsscones med russin
Igår bakade min underbara familj scones till frukost. Jag tyckte vi kunde testa ett nytt recept som jag hittade i tidningen hembakat.
Till 8 st behöver du:
2 st ägg
2 msk olja
1 dl creme fraiche
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 dl russin
Börja med att starta ugnen på 225 grader.
Blanda ihop ägg, olja & creme fraiche i en skål.
Blanda mjöl, salt & bakpulver i en annan skål. Häll sedan äggblandningen över & blanda ordentligt.
Blanda ner russin i degen. Ta upp på ett lätt mjölat bakbord. Rull 8 små bollar och lägg på en klädd plåt.
Platta till dem lite.
Grädda mitt i ugnen ca 12 min
Kommentarer
Postat av: Martina
såg riktigt gott ut:)
Postat av: linda - en vimsig mamma
min helg har varit kanon...din då?kram
Trackback