Maränger
Idag & igår gjorde jag maränger till sonens kalas nästa helg. Men gjorde dessa lite annorlunda.
Hade i essenser så marängerna smakade lite :) Det var tydligen gott enligt karln här hemma =)
Jag hade jordgubb / Lakrits & blåbärssmak
Till ca 40 små maränger behöver du:
3 äggvitor
1 dl strösocker
Ev essens & karamellfärg
Häll i äggvitorna i en torr & ren glasskål. Ha i ca 1/3 av sockret och vispa sedan till ett hårt skum med hjälp av en elvisp.Ha sedan i restrerande socker & färger/ essensen och vispa igen tills du kan hålla skålen upp och ner och marängen ligger kvar på sin plats.
Spritsa sedan ut marängen på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 60 min på 100 grader.
Vad härligt det vart med alla olika färger. =)
När ska man ha i övriga 2/3 av sockret då? :-)
Delade du upp smeten i olika bunkar då eftersom du har olika färger/smaker på dina?
Några frågor till (tänkte göra såna här till dotterns kalas i helgen): Måste man vispa i en glasskål eller kan man använda plastbunke?
Om du spritsar ut 40 maränger, har du de på en eller flera plåtar då? (funderar på hur stora man ska göra dem)
Hur ska konsistensen vara på dem när de är klara i ugnen?
Tog ut mina nu precis och funderar på om det verkligen blivit helt rätt...
Goda blev de, men de var mjuka när jag tog ut dem ur ugnen efter 60 min och har fortfarande inte blivit hårda nu efter flera timmar ute... får väl testa igen imorgon o ha inne dem längre kanske. :-)
Jag ser verkligen fram emot Manfreds kalas :) ni har gjort så mycket godsaker så jag kommer nog bli rullad där ifrån :p om inte lillen i magen protesterar, då blir jag ledsen :(