Barnkalas!

Idag var det äntligen dags med lite barnkalas för våran dotter som blir 3 år den 4 aug.
Det har vartit en trevlig dag med mycket barn & bus, även mycket fika :)
Här kommer en liten bildbomb på allt fika som bjöds hemma hos oss



 

Den välpratade gula Musse Pigg tårtan. Min dotter tyckte den var vacker så det var ett bra betyg!
Tårtan bestod utav:
tårtbotten
Blåbärsmoues
Jordgubbsmouse
spacklad med grädde
täckt med gul marsipan ( manrsipanen var jag int ealls nöjd med! Köpte den hos ett kondotori och blåbärsfyllningen lyste igenom marsipanen! Har jag aldrig varit med om förut!)


  
       Maränger                         Kanelbullar

   
   Snoddas           Drömmar          Chokladbollar

Serverade även hemmagjord apelsinsaft men den tog jag visst ingen bild på. Detta var vårat kalas men det kommer ett kalas till om en helg men nya bakverk


Grattis till mej!

Idag fyller jag 24 år, usch vad tiden går!
Dagen har varit underbar! Haft tillbringat den på en marknad med min lilla familj, svärmor, min mans moster & mormor. På marknaden fick jag en bricka i trä som det var målat rosor på, fick en brödkorg & såklart brända mandlar.
Efter marknaden åkte vi hem till min mamma & pappa. Där kom även min mormor & morfar på fika. Mamma hade bakat en tårtbotten & frågade om int ejag kunde slänga ihop en bär tårta med grädde på. Ja den ser verkligen inte vacker ut! Stressade verkligen när jag gjorde den, men god blev den allt!


Bilden är tagen med min mobil därför ingen bra bild..


Cupcakes till min syster

Min syster frågde om inte jag kunde göra fika till hennes jobb. Hon villa ha med hallon & choklad & så skulle det vara cupcakes.
Så det fick bli halloncupcakes & dumlefluff. Hoppas de ska gilla fikat!



Till 12 st muffins behöver du :
150 g margarin
1 ½ dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
3 st ägg
½ tsk vaniljsocker
Några hallon

Rör margarin & socker vitt & pösigt.
Rör sedan i äggen, men ta 1 i tag och vispa mellan äggen.
Blanda sedan ner vetemjöl, vaniljsocker & sist bakpulver.
Fördela i muffinsformar. Tryck sedan ner hallon i smeten. Grädda i 175 grader tills de är klara. Jga vet inte alls hur länge mina stod inne, när de inte är kladdiga då är de klara.
Vispa sedan fluffet och spritsa på. Hur man gör fluff hittar du HÄR


Kärleksmums

Igår kom min bror, syster & hennes döttrar över på besök.Ville baka något som jag kunde bjuda på då & när Alicia ska ha barnkalas. Fick bli kärleksmums, det älskar väl alla? :)
De som jag bjöd på igår hade jag kokos på & de som vi ska ha på kalaset hade jag rosa strössel på.

till ca 30 bitar behöver du:
150 g margarin
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl

Till glasyren behöver du:
50 g margarin
3 msk vatten
1 tsk snabbkaffepulver
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Börja med att sätta igång ugnen på 225 grader.
Börja sedan att göra kakan.
Rör ägg & socker vitt & poröst. Smält smöret, häll i alla ingridenser till en smidig smet.
Klä en långpanna på 30 x 40 med bakplåtspapper. Bred sedan smeten på plåten. In i ugnen i ca 10 min.
När kakan är i ugnen kan du göra glasyren.
Du smälter margarinet & häller i de andra ingridenserna. Bred sedan ut glasyren på kakan medans glasyren är varm för den stelnar sedan. Häll över det du vill ha på din kaka tex kokosflinger eller strössel.
När kakan stelnat skär du dem i bitar. Det var så varmt igår när jag gjorde min kaka så ställde den i kylskåpet då gick det ganska fort.




Kanelbullar

Som säkert inte många missat så ska våran tjej ha kalas i helgen. Det var jätte viktigt att vi bakade kanlebullar för det vill hon faktiskt ha på sitt kalas. Så igår kväll ställde vi oss och bakade, mycket mysigt!
Jag passade på att testa ett nytt recept, receptet kommer ifrån coops vetemjölspåse

Till ca 40 st bullar behöver du:
50 g jäst
5 dl mjölk
125 g rumstempurerat margarin
1 dl strösocker
2 krm salt
14-15 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt (37 grader). Rör ner lite i den smulade jästen & rör om till jästen löst sej. Häll sedan över restrerande mjölken.
Häll sedan i socker, salt & nästan allt vetemjöl. Blanda ihop till en deg, låt jäsa i 30 min under bakhandduk.
Efter detta kavlar du ut en rektangel, bred ut den fyllning du vill ha på dina bullar. Rulla ihop till en lång rulle.
Skär rullen i bitar, lägg i bullformar. Låt jäsa i 30 min till.
Vispa upp ett ägg lägg, pensla sedan dina bullar med ägg & srö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen 275 grader ca 8 min.


Världens bästa hjälp


I dessa bullar had evi margarin, florsocker & kanel


Musse Pigg

På söndag ska min dotter ha barnkalas. Hon har bestämt att hon ska ha Musse Pigg på sin tårta. Inte så svårt att skära ut tänkte jag. Men visst, haha! Denna musse ser lite sjuk ut, beror på ögonen, fick inte alls till dem.
Någon som har något bra tips?
Denna får duga på barnkalset, barn brukar inte ha så höga rav som tur är :)


Misslyckade macarons

Idag misslyckades jag helt med mina macarons! Inte för att jag lyckas superbra innan men idag gick bara 5 hela kakor att använda. Allt bara smulade sönder, vet inte vad jag gjorde för fel. Gjorde som jag brukar. Men nästa gång ska jag göra med sockerlag, har inte testat det & alla verkar lyckas med dem!
Nu fungerar inte mitt sd kort på datorn heller så får inte upp bilden! Inte min dag idag ;P

Bojans limpa

Detta recept fick jag av min mamma för många år sedan.
Det är verkligen super gott!
Idag kokade jag sparrissoppa till lunch och bakade då detta bröd & hade tilll, underbart!

Till 2 limpor behöver du:
1 liter fingervarmt vatten (37grader)
50 g jäst
½ msk salt
1 liter rågsiktsmjöl
1 liter vetemjöl (knappt)
Lite olivolja

Smula sönder jästen i en bunke, värm vatten till fingervarmt, lös upp jästen i vattnet.
Häll i de andra ingridenserna och blanda ihop. Låt jäsa under bakhandduk i 60 min.
Dela degen sedan i 2 delar, Forma till limpor eller lägg i en brödform.
Låt jäsa under bakhandduk igen i 20 min.
Pensla brödet med lite olivolja. Grädda mitt i ugnen ca 30 min på 200 grader.
Låt svalna under bakhandduk.



Kladdkaka med vitchokladbitar i

Igår bjöd vi över min bror på grillning. Super gott som alltid, till efterrätt bjöd jag på kladdkaka med vitchoklad i. Mumsigt gott!
Jag som agt att jag ska vara nyttig men det är verkligen svårt på sommaren måste jag säga. Det fikas & äter glass gör man med...



Recept hittar du
HÄR
Dock hade jag 100 g vitchoklad i igår


Citroncheescake

Idag har jag namnsdag (Sara)
Min mans släkt är sånna som gärna firar även namnsdagar, har jag aldrig gjort innan jag träffade honom. Men det är ju alltid trevligt att bjuda på fika!
Idag fick det bli citroncheescake som jag hittade recept i tidningen baka. Dock gjorde jag om receptet lite.
Den vart inte alls som jag trodde, jag trodde den skulle vara mer fats, denna smakade som pannacotta ungefär. Men den gick ner ;)

Det du behöver är:
Till botten behöver du:
15 st digestivekex
75 g smält margarin

Till cheescaken:
4 st gelatinblad
2 ägg
400 g färskost
2 dl creme fraiche
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 citroner saft & skal

Börja med att göra botten. Smält margarinet. Mixa kexen i en mixer häll sedan över det smälta margarinet. Blanda ihop till en gegga. Häll det sedan i en form med löstagbara kanter 24 cm. Tryck ut geggan i botten på formen.
Ställ sedan kallt en stund.

Dags att göra själva cheescaken.
Lägg gelatinet i kallt vatten.
Dela äggen, gulor i en bunke & vita i en bunke. Rör sedan ihop äggulorna, färskosten, creme fraiche, socker, vaniljsocker & citronskal till en slät smet.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda försiktigt ner det i den andra smeten.
Värm citronsaften. Krama ur gelatinbladen och lägg de i den varma citronsaften tills de smälter. Låt detta svalna något. Häll sedan i lite i taget i cheescakesmeten & rör hela tiden.
Häll blandningen över kexbotten som du har lagt i en form. Ställ i kylskåp minst 3 timmar. Men jag tror den behöver stå längre. Min stod i 7 timmar...



Rosa drömmar

Detta är mitt bidrag till Söta saker som denna månad är temat rosa.
Vilken tur jag hade, eftersom vi ska ha barnkalas 31 Juli. Min dotter sa att hon ville ha rosa kakor på sitt kalas.

Det du behöver till ca 50 st är:   (receptet kommer ifrån 7 sorters kakor)
100 g margarin
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl olja
1 tsk hjortronsalt
ca 4 dl vetemjöl
ev lite pastafärg

Rör matfett, vaniljsocker & socker smidigt. Tillsätt oljan, men bara lite i taget och rör en stund efter du hällt i oljan. Blanda sedan i hjortronssaltet, vetemjölet & pastafärgen. Arbeta ihop till en bra deg.
Gör  små bollar & lägg på plåten med bakplåtspapper på. Tänk på att de jäser ut lite grann så ha ett mellanrum mellan kakorna.
Grädda ca 20 min ( mina var klara på 10) i 150 grader






Pistage bullar

Om 2 veckor ska vi ha kalas för våran lilla tjej som blir 3 år.
Så nu bakas det här hemma & fyller frysen. Igår bakade hon & jag pistage bullar. Verkligen saftiga & goda!

Jag gjorde en vanlig bull deg

Till fyllningen behöver du:
150 g margarin (rumstemp)
300 g riven mandelmassa
1 dl strösocker
1 ½ tsk pistage essens
ev lite grön karamellfärg/pastafärg

Rör ihop alla ingridenser till en smidig gegga. Bred sedan ut på bullarna & grädda, njut sedan




Grannens tårta

Igår kom min granne Kim över & så bakade vi en tårta. Eller hon bakade & jag sa hur hon skulle göra :)
Tårtan är till hennes sambo som fyller år idag!


Baguetter

Igår bjöd vi över våra vänner familjen Öberg på lite grillning. Tänkte att det kunde bli gott med lite nybakade baguetter till. Så jag ställde mej & gjorde det.
Men ja jag vet inte vad jag gjorde för fel.. De ser inte ut som baguetter & smakar inte heller som baguetter, men de blev väldigt populära! Alla tyckte att de vart supergod, luftiga och goda.

Så här kommer receptet på misslyckade baguetter ;) Receptet hittade jag i en pärm som jag satt in recept jag skrivit av ifrån någon för många år sedan..

3 st blir det
50 g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
13 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Häll över det kalla vattnet och rör tills jästen löst sej. Tillsätt saltet & nästan allt mjöl. Arbeta sedan ihop degen.
Täck över bunken med plastfolie & låt stå i 2 timmar.
Häll upp lite mjöl på ett bord, knåda in lite i brödet. Forma sedan 3 små limpor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper på. Låt jäsa 1 timma utan bakhandduk.
Sätt sedan ugnen på 275 grader. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 10 min. Ta ut och lägg på galler utan bakhandduk.


Choklad cupcakes med marängfrosting

Igår fick vi veta att min man fått ett nytt jobb! Det känns verkligen underbart, hans andra jobb har inte skött sej bra!
Så då måste man ju såklart fira! Jag ville helst göra någon mouseetårta men känns dumt att göra när vi bara är 4 st här hemma.
Så det fick bli cupcakes.

Till 6 st behöver du:
Chokladmuffins
50 g margarin
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk kakao

Smält margarinet, låt det svalna lite. Undertiden vispar du ägg & socker pösigt. Rör sedan ner allt det andra.
Lägg i muffinsformar & grädda i ca 10 min på 200 grader. Låt svalna

Marängfrostingen
1 1/3 dl strösocker
½ dl vatten
1 äggvita
lite pressad citron
½ tsk vaniljsocker
Ev lite pastafärg

Rör ihop strösocker, vatten & citron i kastrul.l Värm så det börjar sjuda.

Rör sedan äggvitan & vaniljsocker. Var noga med att det inte kommer i någon äggula! Vispa Tills det blir mjuka toppar av marängen.
Häll sedan i lite av den varma socker blandningen i marängen, rör hela tiden! Gör så tills all sockerblandning är slut och marängen är hård. Du ska kunna hålla bunken upp & ner över det huvud utan att få det på dej.
Spritsa sedan över muffinsen & låt stå i kylen en stund innan du serverar dem


Min man tyckte dessa var super goda!
Fluffet smakar precis som marshmallowsfluff som finns på burk om någon smakat det?


Pannacotta med rabarber

Ikväll bjöd vi här hemma min lillebror & hans tjej på middag. Vart grillat, mycket gott som alltid!
Ville såklart bjuda på något gott till efterrätt. Har tittat i min baka tidning och har sett detta recept och har länge velat testa det! Så idag får det bli det, vart omtyckt :)

Till 6 st behöver du:
Pannacottan:
3 gelatinblad
5 dl grädde
½ dl strösocker
1 vaniljstång
1 tsk citronskal

Rabarberkompotten:
300 g rabarber
3/4 dl råsocker
1 msk vatten
½ tsk kanel

Börja med att göra pannacottan.
Häll grädde % socker i en kastrull. Skär vaniljstången mitt itur & skrapa ur fröna. Lägg i fröna och stången med grädden. Koka upp och ta av från plattan. Låt stå i 10 min.
Undertiden så lägger du gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
När gräddblandningen stått i 10 min får du sila bort vaniljstången & fröna i en sil. Ta upp gelatinbladen & krama ur vattnet och lägg i gräddblandningen, rör om tills gelatinet smält.
Häll sedan upp i 6 st glas, ställ i kylskåp minst 1 timma.

Gör sedan rabarberkompotten.
Börja med att skära rabarberna ca 1 sm långa. Lägg i en kastrull, tillsätt vatten & kanel, låt sjuda upp.
Häll över sockret, Låt sjuda tills det blir mjukt. Ställ av från plattan & låt svalna.

Häll sedan över rabarberkompotten över pannacottan, minst 1 timma innan servering. Men gör den helst dagen innan.


Bröd i långpannan

Detta är superenkelt att göra & det blir gott! Perfekt när man vill fylla upp frysen lite..
Detta recept hittade jag på internet när jag googlade

50 g jäst
50 g margarin
5 dl mjölk
2 msk honung
2 msk olivolja
½ msk salt
½ dl solrosfröm
½ dl linfrön
ca 14 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull. Häll över mjölken & värm till 37 grader.
Häll sedan över jästen, rör tills jästen löst sej. Efter det har du i alla ingridienser men ta mjölet sist, spara även lite mjöl till utbaket du gör sedan...
Låt sedan degen få jäsa unde bakhanduk i 45 min.
Klä en långpanna med smörpapper.
Knåda degen i lite mjöl, kryck ut den i en långpanna. Låt jäsa igen i 45 min. Grädda sedan i ca 12-15 min i 225 grader.



Våran bröllopstårta

Denna tårta började jag nästan gråta över! Vart inte alls nöjd! Sockerpastan smälte för att det var så varmt, allt blev kladdigt och´dant.
Men gästerna tyckte att de var fina.. Men men goda vart de iallafall :)





Tårtorna bestod utav
Tårtbotten
Hallonmousse
Vitchokladfluff
Gräddigsmörkräm
Täckt med vit marsipan
Dekorerad med sp


Bröllopskakor

Igår jag mej med min underbara man! Har haft så mycket att göra men nu är det över. Vad ska man spendera kvällarna med nu? ;)
Jag gjorde ca 70 st kakor till gästerna. Nästan alla gick åt (vi var 50 st).


De kakor jag gjorde var
bröllopstårta ,Bröllposklänning & frack

Dessa var dekorerade i sp


Jag bjuder även på en bild på oss


Tävling

Jag tävlar hos Bakverk och Fikastunder.. om dessa fina prylar,
tävla du också! Tävlingen pågår fram t.o.m 17 juli!

RSS 2.0