Inte min grej!

Idag har jag fått egen tid av min karl. Han tog med sej barnen och skruvade bil hemma hos sin mamma & pappa.
Great! Nu kan jag modellera, & så bra det gick då, eller inte!
Detta är inte min grej! Hakade helt upp mej på hur man gör en prinsessa, får bara inte till det. Försökte i säkert 2 timmar sedan la jag ner helt!
Någon som vet hur man gör? Jag skulle verkligen vilja bli duktig på att modellera. När jag tittar på andra bloggar blir jag så avis, de gör såå fina saker!
Men inte ge upp, träning ger färdighet!
Jag fick iallafall ihop en liten nalle



Tårta till jenny

Min fina vän Jenny har flyttat till en ny läganhet. En anleding för mej att baka tårta!
Har varit så sugen länge på att baka en tårta. Vart ganska nöjd med denna. Första gången jag arbetar med mmf & gör en hjärtformad tårta.



I tårtan finns
Geisha fluff
Kokos mousee
Spaklad med grädde
Täckt med mmf och dekorerad i det dock är blommorna i sp

Tårtan vart helt okej, dock smakade inte kokosmoussen gott enligt mej.
Men smaken är som baken..


Ganska lyckade baby converse

Testade att göra bay converse idag igen.
Har gjort en ny sats sockerpasta & denna blev mycket bättre!
Det som inte blev bra med dessa var att det svarta strecket flöt ut, mindre kul! Men inget som är mitt fel.
Potatismjölet syns även på bilden ;P


Happy!

Idag kom mitt paket som jag bara beställde för  2 dagar sedan. Super glad är jag!
Dock är jag himla less på att banta! Jag vill ju bara testa mina nya saker ju! :(
Men men det får nog vänta lite, om jag inte ska använda något till tårtan jag ska göra på lördag..
Det som låg i paketet var följande :



Bana strössel
Mini rosa strössel
Hjärt strössel
Metallic strössel



Essenser!
Lakrits
hallon
Jordgubb
Päron
Blåbär

Förstår ni att det kliar i fingrarna på mej? ;)


Övning av rosor

Som några vet så ska jag & min sambo gifta oss i Juli. Självklart ska jag göra tårtan själv!
Har bestämt mej för att det ska vara rosor på tårtan.
Så lika bra att börja träna nu. Så nu har jag gjort 4 olika. Jag är riktigt nöjd med nr 4. Vilken tycker ni är finast?


Fluff

Några har frågat mej hur man gör fluff som jag brukar ha i mina tårtor.
Jag älskar fluff då du kan exprementera dej fram hur du vill ha det.
Du kan ha vilket godis du vill. Detta räcker till ett lager på en normalstor tårta
såhär gör du :

3 dl grädde
Valfritt godis 60 g, ifall det är gelatin, ickegelation & hårda godisar.
Ifall du vill ha choklad ska du ha i 180 g

Häll i grädden i en kastrull, samt godiset. Smält godiset i grädden på ganska svag värme. Grädden får inte koka!
När det har smält häller du det i en bytta. Sedan ska det stå i kylen i minst 6 timmar!
Jag brukar göra min på kvällen och låta den stå över natten.
Sedan vispar du detta som vanlig grädde och brer ut det på din tårta.r

Lycka till!


Vitlöksbröd

Jag älskar verkligen vitlök, så jag exprementerade en gång.
Detta visade sej bli riktigt gott och omtyckt!

För ca 10 bullar ( jag gjorde ganska stora)
50 g jäst
50 g smör
5 dl lättmjölk
1 msk strösocker
1 tsck salt
12-13 dl vetemjöl
vitlök efter behag

Smält smöret i en kastrull, häll sedan i mjölken, sockret, saltet. Låt blandningen bli 37 grader. Smula undertiden jästan och lägg i en bunke. I med ätskan på jästen och rör tills det löst sej. Pressa sedan i vitlök.
Tillsätt det mesta av mjölet och gör en smidig smet. Ha på lite mjöl på degen innan du låter den jäsa.
Degen ska jäsa i 45 min under bakhanduk.
Efter jäsningen tar du och gör bollar av degen och lägger på plåt, platta till & jäs igen i ca 30 min.
In i ugnen på 225 grader i ca 10 min.



Baby converse

Planen är att ha ett par baby converse på min sons tårta när han fyller 1 år.
Tänkte att jag måste ju testa hur det blir. Som jag skre igår gjorde jag en egen sockerpasta som bara smulade sönder.
Tog den idag med men den var inte bättre, men fick ihop ett par skor iallafall. Om jag gör med något som inte smula och går sönder hela tiden tror jag att det kan bli riktigt fint! =)
Ganska nöjd är jag. Dock vart skösnörena för tjocka och skorna är trasiga här & där men det är ju inte mitt fel.
Har även inte målat på skorna, har inga pennor än. De kommer vilken dag som helst!
Vad tycker ni om skorna?


Egen sockerpasta

Idag gjord ejag egne sockerpasta. Men det blev inte alls bra. Jo den delen som inte ar färgad, varför blev det så? Någon som vet?
Jag & vännen Sandra & våra döttrar försökte modellerna med det gick inte alls. Det bara smulade sönder!
Blir lite sur, jag vill bli duktig!
Men försöker bygga upp lite självförtoende så, träning ger färdighet.

Blir bara så sur när jag ser hur fint andra kan göra, kanske de har övat lite?


Baksug!

Jag är verkligen såå sugen på att baka en tårta! Har tittat runt på olika fina bakbloggar och insperiras ännu mera!
Jag har så många ideer om vad jag vill göra för tårtor!
Min kompis ska flytta i helgen så jag passade på att fråga om hon inte ille ha en liten tårta till nästa helg ;)
Tänkte jag skulle testa att använda mmf och se hur det fungerar. Jag gillar inte sp alls! Tycker den är alldeles för söt! Men till sonens tårta kommer jag nog att göra dekorationerna i sp. Men det återstår att se.


Marabou mango

Jag har ju glömt att berätta. Jag fick choklad ifrån Marabous julkalender. Fick chokladen i veckan men får bara äta onyttigt på lördagen för mej själv!
Så i lördags kväll smakade, åå så god den var! Den föll mej repcis i smaken! Sög på chokladen så man fick små mangobitar att tugga på. Denna kommer jag kunna köpa sedan när den är i affären!

Så gillar ni med frukt & choklad kan jag rekomendera denna!


Knutbullar

Idag vart det bullbakning här hemma. Jag och dottern bakade.
Meningen var att vi ska bjuda på dessa när lilleman fyller 1 år den 3 Mars.
Ett tag kvar kan tyckas men har man en mamma som mej så ska det bakas mycket ;)

Ca 15 st
75 g margarin
½ msk kardemumma
2 ½ ddl lättmjölk
1/4 tsk salt
½ dl socker
25 g jäst för söta degar
7-8 dl vetemjöl
pärlsocker
Ställ fram margarinet så det blir rumstempurerat.
Häll i mjölken, saltet, sockret & kardemumman. Värm till fingervarmt (37 grader)
Smula sönder jästen i en bunken och häll sedan i vätskan, lös upp!
Häll sedan i margarinet och mjölet. Arbeta degen tills den är bra. Låt jäsa i 45 min.
Ta sedan upp på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär kaka.
Bred margarin över degen, häll på lite strösocker och vaniljsocker.
Vik kakan sedan dubbelt från långsidan.
Skär ca 15 st remsor av kakan.
Gör sedan ett snitt i varje längd. Tvinna sedan ihop en längd och gör till en knut.
Låt sedan jäsa i 40 min. Pensla med ägg och ha på pärlsocker  
Sedan in i ugnen i 275 grader i ca 8 min.



Bullkrans

Om lite mindre än 2 månader fylla min lilla son 1 år! Dags att börja baka, när man har en massa som mej som verkligen älskar att baka blir det mycket att bjuda på ;) Måste börjas i tid!
Jag har alrig förut gjort en krans men den blev helt okej enligt mej =)

1 Krans:
75 g margarin
½ msk kardemumma
2 ½ ddl lättmjölk
1/4 tsk salt
½ dl socker
25 g jäst för söta degar
7-8 dl vetemjöl
pärlsocker

Fyllning :
75 g margarin
250 g mandelmassa
6 msk hallonsylt

Ställ fram margarinet så det blir rumstempurerat.
Häll i mjölken, saltet, sockret & kardemumman. Värm till fingervarmt (37 grader)
Smula sönder jästen i en bunken och häll sedan i vätskan, lös upp!
Häll sedan i margarinet och mjölet. Arbeta degen tills den är bra. Låt jäsa i 45 min.
Ta sedan upp degen på ett mjölat bord. Kavla ut den till en rektangel. Bred ut fyllningen som du bara blandar ihop innan. Rulla sedan ihop som en rulltårta ifrån långsidan.
Lyft till en plåt med bakplåtspapper på. Fomra degen till en krans. Klipp sneda ganska djupa flikar i kransen.
Vik flikarna bakåt en åt vänster & nästa till höger osv.
Jäsa igen i 35 grader. Sedan penslar du med uppvispat ägg och på med pärlsocker om du vill ha det.
In i ugnen i ca 20 min på 200 grader. Grädda i nedre delen av ugnen, låt sedan svalna och skär sedan upp eller frys.


Viktväktarnas rulltårta

Idag väntas det besök av min vän Anneli med familj. Mycket trevligt!
Men man måste ju ha något att bjuda på något. Eftersom att det är viktväktarna för min del så bakade jag en efter deras recept. Jag tjuvsmakade förut, riktigt god! Men jag älskar ju frukt/bär! 3 points per bit

8 bitar
3  ägg
1 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1tsk bakpulver

Fyllning:
mini fraiche 5% 1 dl
Bär

Vispa ägg och socker vitt & poröst. Blanda sedan i mjöl och bakpulver med en slickepott.
Klä en långpanna med smörpapper och häll i smeten. In i nedre delen av ugnen i 225 grader i 5-8 min.
Under tiden lägger du upp ett smörpapper och häller på lite florsocker.
När kakan är klar vänder du den på pappret med florsocker. Ta bort pappret somvar i ugnen från kakan, låt svalna.
Häll upp i dl mini fraiche i en burk, ha i bären oh blanda. Bred ut röran på kakan, rulla sedan ihop.
Skär upp i 8 st bitar, njut sedan! ;)


Bilden är väl kankse inte den snyggaste då "skalet" på rulltårtan fastnade på smörpappret


Bröd i långpannan

Detta bröd älskar min sambo & dotter. Jag gillar det inte alls, men smaken är som baken!
Brödet är iallafall väldigt lätt att göra och blir mycket bröd, testa att göra det du med ;)

Ca 20 Rutor
1 L filmjölk
1½ dl lingonsylt
3 dl mörksirap
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk bikarbonat
15 dl rågsiktsmjöl


Blanda fil, sirap, & lingonsylt. Blanda sedan i de andra ingridienserna. Rör ihop allt och häll sedan ut i en smord långpanna.
In i ugnen på 75 grader i 40 min. Därefter höjer du värmen till 175 grader och låter brödet stå inne i ca 30 min till. Ta ut brödet, låt det svalna och skär sedan upp dem i rutor



Snabb chokladmousse

Nu efter jul & nyår är det dags för nya livet för mej, igen!
Så jag har börjat med viktväktarna. Men såklart måste man ju få äta efterätt! Så hittade detta smidiga recept! (Bara 2 points)
Jag & min sambo tyckte att det var gott, kankse skulle det vara ännu godare med lite apelsin in? :)

2 äggvitor
2 msk socker
2 msk kakao

Vispa äggvitorna hårt och tillsätt sockret, lite i taget! Ha sedan i kakao och rör ihop till en fin smet.
Häll upp i glas och servera med apelsin.


Rödavinbärsmuffins

Idag kom min syster och hennes 2 döttrar på besök. Självklart måste man ha något att bjuda på!
Hittade rödavinbär här hemma i frysen. Så vart muffins. Tydligen vart de goda =)
Jag smakade inte själv då jag kör viktväktarna. Kändes dock lite jobbigt att bjuda på något utan att man smakade det själv...
Dotter & jag slänge ihop muffinsen. Roligt för henne att baka med


2 ägg
2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl yoghurt/fil/mjölk (jag hade lätt vaniljyoghurt)
1/2-1 dl flytande margarin
1/2 dl kokosflingor
1 1/2 dl Bär

Vispa ägg & socker vitt & poröst
Blanda sedan i yoghurt, smöret & kokosflingorna.
Rör sedan i mjölet, vaniljsocker & bakpulver med en slickepott.
Dela upp smeten i 12 muffinsformar.
In i ugnen på 200 grader i 15 min.


nya livet

Ja idag börjar jag med nya livet. Kör igång med viktväktarna igen. Kilona måste av!
Men jag känner mej inte alls motiverad men det kankse kommer?
Det som är lite tråkigt är att jag inte kommer baka lika mycket. Men jag kommer baka. Så uppdateringen kankse inte blir lika mycket som innan men som sagt det kommer att komma upp lite :)


Tobleronepanacotta

Igår var det som sagt nyårsafton. Vi firade med min mamma,pappa & bror & såklart min lilla familj.
Vi hade 3 rätters och moffade. Jag stod för efterätten och passade på att göra denna pannacotta.
Ja den smakade faktikst chokladpudding tycker vi. Ingen favorite för mej! Den godaste jag ätit är nog vanlig. Saknade färska bär till igår, men det skulle inte ha passat något bra.
Såg receptet på halv 8 hos mej

4 personer
4 dl grädde
 4 msk socker
 1 st vaniljstång
 150 g toblerone
 2.5 st gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Hacka choklade
Koka upp grädde, socker & vaniljstång.
(Dela vaniljstången och ta ut fröna som är i den)
När det börjar koka tar du bort det från plattan, häller i chokladen tills det har smält.
Ha sedan i de blöta gelatinbladen. Häll upp i glas ställ i kylen minst 3 timmar skulle jag säga


Jag dekorerade med smält vitchoklad som jag gjorde i hjärtform


Gott nytt år tårta

Igår var det nyår, klart detta måste firas med en tårta! Dock vart tåtan inte alls fin!
Inte alls nöjd med denna! Inte bra att göra tårta i stress märkte jag, men men god vart den enligt mej =)



Tårtan är fylld med violgroderfluff
Turkiskpepparfluff
Spacklad med grädde
Täkt med marsipan
Dekorerad med sockerpasta ifrån grannen!

Ja jag vet, blommorna ser ut som sallad! Haha!
Ska ta och köpa mej lite pulver färg så man får lite färg & liv i blommorna. Men det kostar ju pengar tyvärr...
Jag tyckte denna tårta var god medans min mamma inte alls gillade den, smaken är som baken!


RSS 2.0