Mjuk pepparkaka
Idag jobbar min man några extra timmar. Tänkte jag kunde baka & bjuda gubbarna på lite fika medans de jobbar lite. Eftersom det är första advent imorgon så det fick bli en mjuk pepparkaka.
Skulle gärna vilja smaka hur den smakade efterosm jag aldrig gjort en sånhär kaka förut..
Detta behöver du till 1 kaka:
100 g Margarin
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl Filmjölk
1/2 dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk ingefära
2 tsk bakpulver
Börja med att vispa rumsvarmtmargarin & socker poröst. Blanda sedan i ett ägg i taget. Vispa.
Blanda sedan i lingosnsylten & filmjölken.
Efter det blandar du mjöl, kryddor & bakpulver i en skål, vänd försiktigt ner det i smeten.
Häll smeten i en bröad fórm. Grädda längst ner i ugnen ca 40 min på 175 grader
Mjuk pepparkaka är ju jättegott :) Visste dock inte att de var lingonsylt i..
åh vad synd,för detta är ju så himla gott.
jag t.om gjorde pepparkaksmuffins,med dumle gingerbread i,a de gick slut väldans fort
a ja med hade lingonsylt då jag gjorde mjuk pepparkaka,då ja följde leilas recept,och den var grymt god.men i muffinsen använde ja inte