Sockerpasta

Jag själv gillar inte alls sockerpasta. Den är för söt, jag gillar marsipan på mina tårtor. Men jag tycker att sockerpasta kan vara bra att modellera i. Inte för att jag modellerar så ofta men nu har jag några ideer i mitt huvud så jag måste modellera. Men träning ger färdighet ;)

Jag har hittat ett recept hos sockerkurs som jag tycker är bra, dock har jag gjort om det lite...
Detta recept räcker till att täcka en normalstor tårta...

Detta behöver du:

1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
1½ dl vit sirap
1 msk olja
ca 12 dl florsocker

Börja med att hälla det kalla vattnet i en kastrull, häll i gelatinpulvret. Värm plattan. När gelatinen har löst sej tar du bort kastrullen ifrån plattan & häller i sirap & olja.
Häll i florsocker i en stor bunke. Blanda ner vatten blandningen. Rör sammamn allt med dina händer. Är degen jätte kletig så häll i lite mer florsocker, men den ska vara ganska kletig annars är det lätt att degen blir för torr.
Lägg i en påse och låt den vara någon dag innan du använder den.
Tyvärr har jag ingen bild så ni får nöja er med bara receptet denna gång


Kommentarer
Postat av: Simone

Jag gillar inte heller sockerpasta eller marsipan,men dekorfondanten från strössel och annat är inte alls så söt och perfekt.går och äta,dock inte så mycket av det.

2012-01-23 @ 13:24:39
URL: http://smulansbakblogg.blogspot.com
Postat av: essay writing

I like read useful posts. They also must be written excellent.

2012-01-28 @ 00:29:39
URL: http://essaywritingservices.org/index.php

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0