Morotsbröd
Ni borde verkligen testa att göra detta bröd!
Detta är till 24 bullar
50 g jäst för söta degar
50 g smör eller 0,5 dl olivolja
5 dl vatten eller mjölk
1,5 tsk salt
1 dl vetekli
1 dl solrosfrön
0,5 dl linfrö
4 dl rivna morötter
3 dl grahamsmjöl
6-8 dl vetemjöl special
Smula jästen i en bunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vatten rör om och värm till 37 grader.
Häll över vätskan över jästen och rör så jästen löser sej.
Rör ner salt, vetekli, solrosfrön och linfrön. Skala och riv morötter på rivjärn. Rör ner de rivna morötterna. Rör ner grahamsmjöl. Tillsätt sedan lite i taget av vetemjölet och kör till en deg.
Låt sedan jäsa i 30 min under bakhandduk.
Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda degen med lite vetemjöl.
Gör sedan små bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper på.
låt jäsa igen i 20 min
Grädda bullarna mitt i ugnen i 18-20 minuter i 225 grader. Låt svalna på galler under bakduk.
.
dessa måste jag göra..=) kul mä någe annat bröd, än de tråkiga som finns på affärerna..
Blev även rätt inpad på dina cupcakes under...=) hehe
då nutella är min starka svaghet.. haha
Men kommer väl knappast bli så toppiga o fina som dina..=) <3
kanonfin blogg, måste kolla in ordentligt. kramisar