pepparkakskladdkaka

Jag är så sugen på att testa & baka många nya saker!
Min mamma hade köpt den nya färdiga pepparkakskladdkakan och undrade om inte jag kunde baka en.
Klart jag ville testa! Googlade och fann detta recept.
Kan tycka att det var lite för mycket pepparkakssmak men den vart god =)
Blir till attt testa några andra varianter någon annan gång, måste tänka på vikten med ;)
Här kommer iallafall recepten jag följde, serverade kakan med gräddglass§

3 dl socker
150g smält smör
1dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
½ pkt pepperkakskryddmix

  • Sätt igång ugnen på 200 grader.
  • Smält smöret. Blanda sedan i de torra ingridenserna förutom mjölet.
  • Rör sedan i ett ägg i taget. Ha sedan i mjölet.
  • Häll smeten i en bröad form. In i ugnen längst ner ca 20 min.


Pepparkakor

Igår var det dags för pepparkakor. Jag har aldirg gjort en egen deg men igår tyckte jag att det var dags!
Jag kände verkligen en lycka när jag & min 2 åriga dotter satt och bakade pepparkakor. Hon älskar med att baka och vi had es mysigt, är något speciellt med julbak =)
Jag tänker då aldrig mer köpa färdigpepparkaksdeg! Denna var ju super enkel och god =)
Gjorde Mildas recept, tänker att jag delar med mej av den =)



200 g Margarin
2,5 dl strösocker
1 dl ljus eller mörk sirap
2 tsk kanel, malen
1 tsk nejlikor, malda
2 tsk ingefära, malen
2 tsk pomeransskal, malda
2 tsk bikarbonat
0,5 dl vatten
1 ägg
8-9 dl vetemjöl


Gör så här

1. Lägg margarin, socker, sirap och kryddor i en kastrull.
2. Värm ingredienserna försiktigt tills margarinet har smält. Låt blandningen svalna.
3. Lös upp bikarbonat i vatten och tillsätt det till blandningen.
4. Rör ner ägg och blanda i mjöl.
5. Täck med aluminiumfolie och låt degen vila på svalt ställe över en natt. ( jag gjorde i några timmar)
6. Sätt ugnen på 175 °C. Kavla ut degen tunt, ca 2 mm, på mjölat bakbord och tag ut kakor med mått.
7. Lägg jämnstora pepparkakor på smorda eller bakplåtspapperklädda plåtar.
8. Grädda kakorna i mitten av ugnen 6-8 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.



Bakelse till River!

Idag avr det meningen att vi skulle på 2 års kalas. Min min son spydde 4 gånger igår kväll så blir inget kalas, usch för magsjuka!
Men tanken var iallafall att ge River (pojken som fyller) en bakelse.
Är inte speciellt nöjd med denna. Tårtbotten vart det bara smulor av så jag har mer eller mindre pusslat ihop en tårtbotten.
Spritsningen gjorde jag nu på morgonen så det la jag ingen energi på eftersom han inte kommer få sin bakelse.
Vad jag längtar till jul då jag önskat mej en massa baktillbehör så mina bakverk blir mycket nsyggare!



Jag har gjort en chokladtårtbotten
Dumlefluff
Banan/grädde
spacklad med marsipan

Tävling kladdkakemuffins

Jag är med och tävlar om en bok hos sötasaker
Det man ska göra är att baka något ifrån hennes blogg. Idag fick jag besök av söta Emma & Ella, självklart vart det kladdkakemuffins då Emma älskar det!
Dessa muffins vart super goda! Kommer jag klart att göra om!


Vissa gjorde jag utan någon topping på medans andra...


Hade jag lila grädde på samt strössel

Matiga tekaor

Dessa tekakor gjorde jag idag, mycket goda!
De är även lite matigare då det är havregryn i dem.

Ca 30 st

  • 8 dl havregryn ( jag hade 4 dl fiberhavregryn & 4 dl havregryn)
  • 1 Liter mjölk
  • 175 m margarin
  • 75 g jäst
  • 1 tsk salt
  • ½ dl socker
  • ca 2 liter vetemjöl

 

  • Låt havren svälla i mjölken i ett par timma
  • Skär ner margarin i havreblandningen och värm till 37 grader. smula ner jästan och rör. Ha sedan i salt, socker & det mesta av mjölet.
  • Arbeta sedan degne  smidig & låt jäsa under bakhandduk i ca 30 min.
  • Efter 30 min tar du upp degen och rullar små bollar.  Platta till dem och sedan nagga med en gaffel. Nu ska degen jäsa igen i 30 min.
  • Efter jäsningen in i ugnen i 225 grader i ca 10 min. Smaka av och njut ;)


Dålig uppdatering

Ja kära ni, mina bakfingrar bara kliar! Jag vill baka! Men kan inte baka hela tiden utan att ge det till någon.
Jo min karl älskar när jag bakar men kan inte göda honom hela tiden ;)
Blir mer bakande snart inför julstöket! Såå jag längtar!
Funderar på att göra eget godis i julklapp, någon som har något bra tips? Tänkte om jag skulle ge mej på praliner eller något?
Förra året gjorde jag olika kolor och marmelad godis, vart uppskattat =)
Ville mest bara göra ett inlägg, funderar på att baka ett bröd jag hittade som bara ska ta 30 min. Om det blir bra delar jag med mej av det till er =)

Mörka & vita kolamuffins

Muffins till chokladälskaren? ;)

Ca 10 st muffins

Muffinssmeten:
1 dl vatten
42 g smör
42 g strösocker
0,5 msk ljus sirap
1,5 msk mjölk
0,5 tsk vanilessens
0,5 tsk bikarbonat
110 g vetemjöl
1 msk kakao
Glasyr:
50 g mörkchoklad
50 g vitchoklad
Chokladspån:
50 g mörkchoklad
50 g vitchoklad

  • Värm ugnen på 180 grader. Placera muffinsformar i din muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
  • Hetta långsamt upp vatten,sirap, smör & socker i en kastrull under omrörning tills sockret löst sej. Koka sedan upp och låt sjuda i ca 5 min. Ställ sedan åt sidan och låt svalna.
  • Medans smeten svalnar häller du mjölk och vaniljessens i en skål, tillsätt även bikarbonat. Rör tills allt löst sej. Sikta ner vetemjöl och kakao i sirapsblandningen. Rör och tillsätt sedan mjölk blandningen. Rör tills det blir en jämn smet.
  • Fyll sedan muffinsformarna 2/3 med muffinssmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Ta ut och låt svalna.
  • Smält sedan chokladen till glasyren. Först den mörka. När chokladen smält har du det på muffinsen 5 st. Smält sedan den vita chokladen och ha på de andra 5 muffinsen.
  • Riv choklad till chokladspån. På muffinsen med vitchoklad har du på mörkchokladspån och tvärtom. Lycka till!



Tävling!

Jag är med och tävlar hos Kakprat om 8 st färgpennor (med ätbar livsmedelsfärg)
Var med och tävla du med!

Tigerdrömmar

Kliade i mina bakfingrar idag. Tänkt ejag kunde baka lite kakor och lägga i kakburkarna. (En anledning till att få baka)
Ville testa att baka något jag aldrig bakat förut och sådanna kakor har jag aldrig bakat förut. & de blev lyckde! vad har hänt? Jag har lyckas med kakor 2 gånger i rad!
Dessa kakor blev jätte god!


Jag har ju ingen bra kamera så blir inte så snygga bilder men det får ni leva med =)

Pralincupcakes

Dessa söt saker hittade jag när jag tittade runt på andra bakbloggar. Klart jag måste testa dem! Så fruktansvärt söta! Kanske en bra julklapp, små och precis lagom?

"formen" är gjord av mörkchoklad.
Den gula smeten är smörkräm med mandarin smak.
Den bruna är fyllda med hasselnötter i botten och sedan nutella på.
Den vita är marshmallowsfluff
Dekorerade med strössel

Lyckad kakor!

Plötsligt händer det!
Idag lyckades jag med kakorna jag misslyckades med helt igår!
Idag had jag i mer mjöl. Myckt bättre & så goda de blev :) Hade i mörkchoklad & aplsin i dessa, mumma!
Blev perfekt till lilla kakburken samt en påse till svärförlädrarna. D ska vara barnvakt i helgen till våra barn då vi ska njuta av en shopping helg i ullared ;)




Cookies

Jag vet inte vad jag gör för fel, misslyckas alltid med kakor! Bakde nyligen white choklate cookies,misslyckades som vanligt. Hoppet verkar inte ge sej att jag en dag borde lyckas :P
Kankse det var för lite mjöl i dessa? De ser ut som havreflan :S
Jag tänkte iallafall att jag kunde dela med mej med dessa recept, kanske någon annan lyckas bättre än mej :P

Detta är Leilas recept ifrån hennes bok
White chocolate chip ginger cookie ca 25 st

125 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 ägg
1 ½ dl vetemjöl
½ dl havregryn
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
skal av 1 lime
100 g vitchoklad
1 tumstor ingefära

Vispa smör, socker och riven ingefära riktigt krämigt, blanda sedan i ägget.
Blanda mjöl, havregryn, salt, bakpulver & vänd ner i smeten.
Hacka choklade grovt och riv lime skalet. Blanda även ner detta i smeten.
Forma degen till en rulle och rulla in i bakplåtspapper. Lägg i frysen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 180 grader.
Ta ut degen ur frysen efter 30 min och skiva rullen i små bitar. Ca 1 cm tjcoka.
Lägg på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Lycka till ;)



Täving



" Jag tävlar hos Moa om dessa fina formar från Kalasform!
Var med och tävla HÄR du också!


Halloween bakelser

Jag vet att det var halloween förra helgen men då var vi bara hemma.
Idag ska vi på lunch hos min vän Emma & hennes familj.
Tänkte passa på att baka halloweenbakelser, bättre sent än aldrig ;)
Dessa var väldigt pillriga att göra! Syndade och hade köpt tårtbotten och den smulade massor :S
Men så här blev de


Ljustårtbotten
Hallonsylt
Marsankräm
Spacklad med grädde
Dekorerad med marsipan

Back to school tårta

Min karl fick nu veta att han äntligen ska få börja sin svettskurs igenom arbetsförmedlingen på måndag.
När han är klar med denna utbildningen har hans gamla jobb lovat att anställa honom igen. Underbart.
Detta måste ju firas med en tårta ( eller så hittade jag en anledning till att få baka)
Denna tårta är även en testtårta då jag testade mina nya saker. Dock vart dne inte som jag ville! Skulle ha behövt en större tyll sedan köpte jag kursiva bokstäver som inte gick att få ut ur måttet utan att gå sönder. Men kanske kan testa en annan gång och se om det går bättre.
Här är tårtan iallafall



Ljustårtbotten
Lakritsfluff
Hallongrädde
Garnerad med marsipan

Denna tårta vart populär. Svärmor sa att det var den godaste tårtan jag gjort än så länge, bra betyg =)

ännu en tävling

Jag är med och tävlar hos Monika 

Nu har du chans att vinna ett pris från CoolStuff.se.
Du får själv bestämma vilken bak/matlagningsrelaterad produkt du vill.

Tävling!



jag e med & tävlar om 4 chokladformar hos Fröken Kök

va ni med oxå Här


Test skorpor

Jg har verkligen snöat in på skorpor, kanske det är detta gråa väder? Mysa ner sej i soffan och knapra skorpor.
Jag gjorde ju skorpor för ett tag sedan som jag la in receptet på. Dock är de inte speciellt nyttiga och jag tänker på vikten hela tiden. Så slängde ihop lite grejer själv så skorporn blv nyttigare & så goda de blev! =)
Lyckat!

Till ca 30 st ( Jag vill ha ganska stora)

0,5 dl socker
3½ dl vetemjöl
3½ dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
1tsk kardemumma
150g margarin
1½ dl mjölk
nypa salt
Lite kuskakli (hur det nu stavas)
Lite linfrön

Blanda socker, mjölerna, bakpulver, salt & kardemumma i en bunke.
Finfördela margarinet i mjölblandningen.
Tillsätt mjölken och arbeta ihop degen.
Rulla sedan små bollar och lägg på plåt. Jag platta till mina skorpor lite innan jag ställde in dem i ugnen.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
Låt skorporna svalna lite och dela de sedan med en gaffel.
Rosta sedan skorporna i ugnen på 150 grader tills de blir torra eller får färg,
lycka till!



RSS 2.0